Σκάνδαλο: «Μακεδονία» σκέτο λένε τα Σκόπια σε χάρτη του Υπουργείου Άμυνας του Πάνου Καμμένου

Ο χάρτης χρησιμοποιείται από την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων

Ως «Μακεδονία» εμφανίζει την πΓΔΜ χάρτης που φιλοξενείται σε ιστοσελίδα υπηρεσίας του υπουργείου Άμυνας στη σκιά του φιάσκου με τις ατζέντες της ΕΛΑΣ στις οποίες η γειτονική χώρα παρουσιαζόταν επίσης ως «Μακεδονία» και τα κατεχόμενα της Κύπρου ως «Βόρεια Κύπρος».

Ο λόγος για την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων, το «ΤΑΙΠΕΔ» δηλαδή του υπουργείου Άμυνας.

Στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας φιλοξενείται χάρτης από το Google maps στο οποίο η γειτονική χώρα καλείται ως σκέτο «Μακεδονία».

Η υπηρεσία, μάλιστα, αντί να μην χρησιμοποιεί τον εν λόγω χάρτη, επέλεξε, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος. ο οποίος και ανέδειξε το θέμα, να τοποθετήσει ακριβώς από κάτω του ένα απολογητικό μήνυμα στο οποίο να επιρρίπτουν την ευθύνη στην Google.

Στο σχετικό σημείωμα επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Η ονομασία ‘‘Μακεδονία’’ που αποδίδεται στη γειτονική χώρα όπως φαίνεται στο χάρτη έχει εκχωρηθεί από την εταιρία Google Inc. Ιδιοκτήτη της εφαρμογής χάρτες “Google Maps”.

Η χρήση της εφαρμογής δεν συνιστά αποδοχή του συγκεκριμένου ονόματος εκ μέρους του κράτους της Ελληνικής Κυβέρνησης, το επίσημο όνομα του οποίου είναι ‘Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας’ (ΠΓΔΜ) σύμφωνα με την απόφαση υπ. αρ. 817/1993 του Συμβουλίου Ασφαλείας Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ)».

Δείτε τον χάρτη από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας:

ΠΗΓΗ: www.diaforetiko.gr