Οι τελευταίες ώρες είναι ίσως οι πιο δύσκολες που έχει βιώσει μέχρι σήμερα η Σίσσυ Χρηστίδου. Ο θάνατος της μητέρας της έπειτα από μια σκληρή και γενναία μάχη που έδωσε με τη λευχαιμία κόστισε πολύ στην παρουσιάστρια.

«Αντίο μαμά… Δεν θέλω να θρηνήσω τον χαμό σου, θέλω να γιορτάσω όσα έζησες, όσα ζήσαμε… Να γιορτάσω το πέρασμα σου απ´ τη ζωή αυτή, που ήταν γεμάτο αγάπη και ανιδιοτέλεια… Χαρά και αισιοδοξία που τόσο λείπει από τον κόσμο τούτο..

Αντίο μαμά μου.. Στάσου μόνο λίγο.. Κοίτα πίσω σου… Έρχεται μαζί και το μικρό κορίτσι αυτό, που κρύβεται πάντα πίσω απ’ το φουστάνι σου.. Τούτη τη μαύρη ώρα, το χάνω και αυτό μαμά.. Μεγάλωσα μαμά. Σήμερα. Απότομα. Βίαια. Ακαριαία. Καλή αντάμωση…

Και όταν ξανασυναντηθούμε… κοιτά μανούλα μου, φουστάνι να φοράς… μέσα να τρέξω να χωθώ.. Σ´ αγαπώ… 04-02-2022» ήταν τα λόγια με τα οποία η παρουσιάστρια θέλησε να αποχαιρετήσει τη μητέρα της.

Η πρώτη φορά που η Σίσσυ Χρηστίδου μίλησε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε η μητέρα της ήταν στα μέσα του περασμένου Ιουλίου. Μέσα από το προσωπικό της κανάλι στο Youtube η παρουσιάστρια ανέφερε μεταξύ άλλων: «1η Νοεμβρίου, στα γενέθλια του αδερφού μου, μάθαμε ότι η μαμά πάσχει από χρόνια μυελοδυσπλαστική λευχαιμία….Όταν ξεκινήσαμε να βλέπουμε διαφορετικά νούμερα στις εξετάσεις της, η ασθένεια εξελισσόταν μπροστά στα μάτια μας. Οι πρώτες αντιδράσεις είναι σοκαριστικές, δεν μπορείς να το διαχειριστείς εύκολα, τα συναισθήματα είναι ανάμικτα και βαριά….

Πρόκειται για καρκίνο στο αίμα και στο μυελό. Η μόνη θεραπεία που υπάρχει είναι μεταμόσχευση μυελού των οστών. Ξεκίνησε ένας αγώνας για να προετοιμαστεί η μαμά γι’ αυτό και να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα που προέκυπταν σιγά σιγά…. Επειδή δεν βρέθηκε 100% συμβατός δότης από την Παγκόσμια Τράπεζα, εγώ και ο Γιάννης – Χρηστίδης – εξεταστήκαμε και οι γιατροί αποφάσισαν να γίνει δότης ο αδερφός μου. Όλο αυτό το διάστημα η μαμά έχει κάνει τρεις κύκλους θεραπειών, έχει χάσει πολύ βάρος, είναι αδύναμη παρόλα αυτά είναι αισιόδοξη και δεν της αρέσει όταν είμαστε εδώ. Εγώ περνάω τις ημέρες μου μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης».

Και πράγματι, η Σίσσυ Χρηστίδου δεν έλειψε στιγμή από το πλευρό της μητέρας της. Τα ταξίδια στη Θεσσαλονίκη έγιναν όλο και πιο συχνά και οι ώρες αναμονής στον διάδρομο του νοσοκομείο συνεχώς αυξανόντουσαν. Παρότι η παρουσιάστρια θέλει πάντα να δείχνε την πιο αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων, οι σκέψεις που τη βάραιναν γίνονταν σκιές στα μάτια της και πίσω από το χαμόγελο στις φωτογραφίες αποτυπωνόταν όλη η αγωνία για το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση με την υγεία της μητέρας της.

Ωστόσο, αρκετές ήταν και οι φορές που η παρουσιάστρια ένιωσε την ανάγκη να εκφράσει όλα αυτά που ένιωθε μέσα από τον λογαριασμό της στο instagram δείχνοντας πάντα πόσο γενναία έδινε η μητέρα της την μάχη της.

«Η μαμά μου πάλευε τα τέρατα που φοβόμουν μικρή και τα νικούσε όλα.. Η μαμά μου παλεύει σήμερα με το δικό της τέρας. Μου ρίχνει κλεφτά βλέμματα πάνω από τον ώμο όσο στέκομαι πίσω της και πάλι μου ψιθυρίζει να μην φοβάμαι… Η μαμά μου είναι θηρίο. Πιο θηρίο από το θηρίο.. Όπως όλες οι μαμάδες άλλωστε… Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τις προσευχές, τα λόγια, τα χιλιάδες μηνύματα, την αγκαλιά.. Σας ευχαριστούμε πολύ για όλη αυτή την αγάπη… *οι μονόκεροι της ανιψιάς μου.. μας τους έστειλε και τους έριξε στην μάχη» είχε γράψει σε μια της ανάρτηση.

Λίγες μέρες μετά, ο αδερφός της Γιάννης αποφάσισε να κουρέψει τη μητέρα τους και στη συνέχεια να κουρευτεί και ο ίδιος με την Σίσσυ Χρηστίδου να τον ευχαριστεί δημόσια για τη δύναμη που δίνει σε όλους.

Λίγο καιρό μετά, ανήμερα της γιορτής της μητέρας της η Σίσσυ Χρηστίδου μοιράστηκε στο instagram μια παλαιότερη κοινή τους φωτογραφία την οποία συνόδευσε με μερικά πολύ τρυφερά λόγια.

«Μανούλα. Ο πιο ιερός των ρόλων όλων. Οι μάνες που έγιναν, οι μάνες που ήθελαν, οι μάνες που ελπίζουν. Μάνες που γέννησαν, μάνες που “γεννήθηκαν”, μάνες που δεν πρόλαβαν. Μάνες που άντεξαν και που λύγισαν, μάνες που έπεσαν και σηκώθηκαν ξανά. Για τις μάνες μας, που μας έδωσαν πολύ περισσότερα από όσα κατάλαβαν, πιο πολλά από όσα ποτέ θα μάθουν. Σας ευχαριστούμε.

Σε ευχαριστώ μαμά. Για όλα τα παραπάνω και για όσα δεν χωράνε σε δυο γραμμές. Για όλες τις φορές που είπες “Αχ παιδί μου… Να μπορούσα τον πόνο να σου πάρω”. Να ξέρεις.. τον πήρες. Με όλα όσα έδωσες..
Σε αγαπώ. Άπειρα και για πάντα..» ήταν τα λόγια αγάπης για τη μητέρα της

Και ενώ η μητέρα της βγήκε από το νοσοκομείο, τον Οκτώβριο χρειάστηκε να νοσηλευτεί με την Σίσσυ Χρηστίδου να στέκεται και πάλι βράχος στο πλευρό της. Για την Σίσσυ Χρηστίδου άλλωστε η οικογένειά της ήταν πάντα το πιο σημαντικό και πολύτιμο πράγμα που είχε. Η μητέρα της αποτελούσε για εκείνη μια γυναίκα πρότυπο που ήθελε να της μοιάσει και που κοντά της αισθανόταν πάντα παιδί.

Η Σίσσυ Χρηστίδου φρόντιζε πολλές φορές να της εκφράζει την αγάπη της δημόσια μέσα από αναρτήσεις στο instagram και αναφορές στην εκπομπή της ενώ τεράστια ήταν και η συγκίνησή της όταν το 2020 η μητέρα και ο πατέρας της, της έκαναν έκπληξη βγαίνοντας μέσω skype στην εκπομπή της.

Όλα αυτά τα χρόνια που έζησε με τη μητέρα της, η Σίσσυ Χρηστίδου φρόντισε να δημιουργήσει πολύ όμορφες αναμνήσεις που θα τη συντροφεύουν στην πορεία της από εδώ και πέρα.

πηγη: tlife.gr