Σεισμός ΤΩΡΑ κοντά στην Πρέβεζα - Αισθητός σε πολλές περιοχές
Www.true.gr

Σεισμός ΤΩΡΑ κοντά στην Πρέβεζα – Αισθητός σε πολλές περιοχές

Σεισμός Τώρα:  Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (5/2), στις 04:26 σε υποθαλάσσια περιοχή του Ιονίου, κοντά στην Πρέβεζα.


Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10χλμ.

 

742939.local.jpg

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 19χλμ. βορειοδυτικά της Πρέβεζας και στα 73χλμ. νότια των Ιωαννίνων σύμφωνα με το EMSC.

Η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 5 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 5χλμ. και επίκεντρο τα 16χλμ. δυτικά της Πρέβεζας.


«Έπεσε» το ρεύμα

Διακοπή ρεύματος έχει σημειωθεί σε πολλές περιοχές, όπως στο Κανάλι στο Μεγαδένδρο αλλά και σε περιοχές εντός της πόλης της Πρέβεζας.

Οι κάτοικοι έντρομοι βγήκαν στους δρόμους, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στα νησιά του Ιονίου, καθώς και σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας

Δείτε στη gallery το σεισμό , όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος στα Βαλσάματα της Κεφαλονιάς.


GALLERY

VLS.active.gif
01

Σεισμός κοντά στον Πύργο Ηλείας

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με το EMCS), σημειώθηκε τη Δευτέρα (4/2), στις 19:41, σε υποθαλάσσια περιοχή του Ιονίου Πελάγους, μεταξύ Ζακύνθου και Ηλείας.

742882.local.jpg

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 15χλμ.

Μεγάλη η απόκλιση του Γεωδυναμικού Σεισμολογικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που κατέγραψε το σεισμό στα 3,9 Ρίχτερ.

[Πηγή]

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr