Σεισμός στην Κρήτη: 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησαν το νησί

Ο σεισμός στην Κρήτη είχε επίκεντρο 23 χλμ δυτικά – βορειοδυτικά του Ηρακλείου – Αισθητός σε όλη την Κρήτη και νησιά του νοτίου Αιγαίου – Περιφερειάρχης Κρήτης στον «Θέμα 104,6»: Δεν έχουν καταγραφεί ζημιές από τον σεισμό – Παπαζάχος: Δεν περιμένουμε ισχυρούς μετασεισμούς

Σεισμός  5,2  Ρίχτερ, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 23 χλμ δυτικά – βορειοδυτικά του Ηρακλείου Κρήτης και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 66.1  χιλιόμετρα.

Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 70 χιλιομέτρων, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, έγινε αισθητός σε όλο το νησί.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για υλικές ζημίες ή τραυματισμούς.

Η αρχική αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είχε καταγράψει το σεισμό στα 5,3 Ρίχτερ.

Τι λένε οι σεισμολόγοι – Καθησυχαστικός ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στον «Θέμα 104,6», για τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ στην Κρήτη, ο περιφερειάρχης του νησιού Σταύρος Αρναουτάκης.

Όπως είπε δεν έχουν καταγραφεί ζημιές. «Έχω μιλήσει και με τον δήμαρχο Ανωγείων, όπου ακούστηκε ότι ήταν το επίκεντρο και δεν υπάρχει κάποια ζημιά. Περισσότερο έγινε αισθητός στο Ηράκλειο. Ήταν μικρής διάρκειας, 5-6 δευτερόλεπτα. Έχω κάνει μια σειρά τηλεφωνημάτων. Δεν υπάρχει ανησυχία ούτε ζημιές», ανέφερε.

Απόλυτα καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» για τον σεισμό των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κρήτη και ο καθηγητής γεωφυσικής Κώστας Παπαζάχος.

Όπως είπε «είναι ένας σεισμός μεγέθους 5 Ρίχτερ. Είναι παραπλανητικό, γιατί έχει γίνει σε ένα μεγάλο βάθος».

Ο καθηγητής Γεωφυσικής εξήγησε ότι, λόγω του ότι ο σεισμός ήταν σε μεγάλο βάθος, στα 80 χιλιόμετρα, γίνεται έντονα αισθητός σε μια ευρεία περιοχή.

Σύμφωνα με τον Κώστα Παπαζάχο, αυτοί οι σεισμοί δεν έχουν συνήθως μετασεισμικές ακολουθίες. «Σπάνια έχουν μικρά μετασεισμικά μεγέθη. Θα έχουμε λίγους σεισμούς», τόνισε.

Πηγή: protothema.gr