Σήμερα το Βράδυ Πριν πέσετε για ύπνο φορέστε τις Κάλτσες σας. Αύριο το Πρωί θα σας συμβεί ΚΑΤΙ Απίστευτο!

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε το βράδυ; Είναι πιθανόν να οφείλεται στο ότι δεν φοράτε κάλτσες στο κρεβάτι. Για κάποιον λόγο αυτή η συνήθεια είναι στιγματισμένη και πολλοί την θεωρούν παραβίαση της κουλτούρας του υπνοδωματίου.

Μπορεί να μην είναι το πιο χαριτωμένο αξεσουάρ για το κρεβάτι ή το πιο ερεθιστικό, αλλά οι κάλτσες κάνουν τα πάντα πιο ζεστά. Όπως φαίνεται όμως, το να φοράμε κάλτσες πριν τον ύπνο είναι μία πολύ καλή συνήθεια.

Μία έρευνα που έγινε στο Sleep Laboratory της Βασιλείας στην Σουηδία είδε την σχέση ανάμεσα στην θερμοκρασία των χεριών και των ποδιών και του πόσο γρήγορα αποκοιμιέται κάποιος.

Μία ομάδα από υγιείς νέους άνδρες πήρε μέρος στο πείραμα και όλοι τους αποκοιμήθηκαν μόλις ζεστάθηκαν τα άκρα τους. Όταν τα αγγεία διαστέλλονται στα χέρια και τα πόδια, η θερμότητα αυτή μοιράζεται και στο υπόλοιπο σώμα. Η έρευνα έδειξε πως αυτή η διαστολή των άκρων βοήθησε όσους πήραν μέρος να κοιμηθούν σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Επειδή η θερμοκρασία του σώματος πέφτει όταν τα χέρια και τα πόδια ζεσταίνονται, το σώμα μπαίνει πιο εύκολα σε κατάσταση ύπνου. Πέφτει η πίεση και ο εγκέφαλος παίρνει σήματα από το σώμα να ετοιμαστεί για ύπνο.

Είναι επίσης πιθανό να αυξάνεται η παραγωγή της ορμόνης του ύπνου, μελατονίνης. Με λίγα λόγια, τα ζεστά πόδια θα σας κάνουν να κοιμηθείτε πιο γρήγορα.

Δεν είναι μόνο οι κάλτσες που κάνουν δουλειά, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα:

Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο ή ντους ή να αγοράσετε μία ηλεκτρική κουβέρτα – απλά αφήστε την στα πόδια σας. Και μην ξεχνάτε το χαλαρωτικό άρωμα της λεβάντας που κάνει θαύματα.

Η επαρκής ξεκούραση μπορεί να είναι δύσκολη για κάποιους αλλά υπάρχουν αρκετά κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να νικήσετε την αϋπνία και να κοιμηθείτε καλύτερα.

Εσείς φοράτε κάλτσες στο κρεβάτι ή σας αρέσει να κοιμάστε ξυπόλητοι; 

Credit: tiphero.com