Σημαντικό για το Καλοκαίρι: Αν Σας Τσιμπήσει Μέλισσα στην Παραλία, Κάντε ΜΟΝΟ Αυτό το Πράγμα
Www.true.gr

Σημαντικό για το Καλοκαίρι: Αν Σας Τσιμπήσει Μέλισσα στην Παραλία, Κάντε ΜΟΝΟ Αυτό το Πράγμα

Τα περισσότερα ήδη μελισσών είναι πολύ προστατευτικά με τις φωλιές τους. Κάποια, αλλά όχι όλα, θα πεθάνουν προκειμένου να αντιμετωπίσουν μία πιθανή απειλή.

Εάν σας επιτεθεί ένα από αυτά τα έντομα, μην τρέξετε να πάρετε τσιμπιδάκι. Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης πιθανώς να βρίσκεται ήδη στην τσέπη σας.

Μία κάρτα τραπέζης ή άλλο παρόμοιο αντικείμενο μπορεί να βγάλει το κεντρί και να μειώσει την ποσότητα του δηλητηρίου που θα απελευθερωθεί στο σώμα.

Το τσιμπιδάκι μπορεί στην πραγματικότητα να πιέσει το κεντρί και να απελευθερωθεί έτσι περισσότερο δηλητήριο στην πληγή.


Επίσης, το μαχαίρι βουτύρου κάνει πολύ καλή δουλειά. Εάν πάλι δεν έχετε τίποτα από αυτά, μπορείτε να ξύσετε την πληγή με το νύχι σας.

Αφού βγάλετε  το κεντρί, πλύντε το σημείο με σαπούνι και νερό. Μετά βάλτε μία κρύα κομπρέσα για να μειωθεί το πρήξιμο. Μία αντιισταμινική κρέμα θα βοηθήσει.


Είναι επίσης πολύ σημαντικό να προσέξετε για σημάδια αναφυλακτικού σοκ, όπως δυσκολία στην κατάποση, δύσπνοια και ζαλάδα. Αυτή η αντίδραση μπορεί να αποβεί μοιραία εάν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα.

Επειδή η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη, αποφύγετε έντονα αρώματα, σκούρα ρούχα και υπολείμματα τροφών όταν τρώτε έξω. Εάν δείτε μία μέλισσα, μην της επιτεθείτε. Το να παραμείνετε ήρεμοι είναι η καλύτερη άμυνα.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr