Σφυροκόπημα: Τα 2 νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους τους χτυπούν εκεί που πονάνε
Www.true.gr

Σφυροκόπημα: Τα 2 νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους τους χτυπούν εκεί που πονάνε

Ολοένα και σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους πολίτες στην Ελλάδα. Οι εμβολιασμοί στη χώρα κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα αφού μόλις το 51% των πολιτών έχει ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις των εμβολίων.

Κάπως έτσι η ανοσία της αγέλης φαντάζει ανέφικτη μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με όσα έχουν αναφέρει οι ειδικοί θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί πάνω από το 75% των πολιτών για να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τρόπους προκειμένου να πείσει τους πολίτες για να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο.


Όπως φαίνεται μέσα στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η διασκέδαση στους κλειστούς χώρους να είναι προνόμιο των εμβολιασμένων. Η κυβέρνηση, όπως διαμήνυσε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη τύπου, δεν πρόκειται να χαλαρώσει τα μέτρα για τους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας το φθινόπωρο.

Αυτό σημαίνει ότι από τον Σεπτέμβριο όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης δεν θα έχουν δυνατότητα εισόδου στους κλειστούς και θερμαινόμενους χώρους εστιατορίων, μπαρ και κέντρων διασκέδασης, οι οποίοι θα παραμείνουν αμιγείς. Αντίθετα, οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να εισέρχονται κανονικά δείχνοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους ή το πιστοποιητικό νόσησης.


Ακόμη, τα rapid test που είναι απαραίτητα για την εργασία θα τα πληρώνει ο εργαζόμενος από την τσέπη του. Μέχρι και σήμερα τα self test ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα παρέχονταν δωρεάν από το κράτος, κάτι που αναμένεται να αλλάξει.

Οι επίσημες ανακοινώσει αναμένονται εντός των επόμενων ημερών. Μην ξεχνάμε ότι οδεύουμε προς το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

πηγη: instanews.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr