Σεκιούριτι Σέρνουν και Τραυματίζουν Εγκυο Γυναίκα επειδή δεν είχε Εισιτήριο στο Μετρό. Οργισμένοι οι Επιβάτες
Www.true.gr

Σεκιούριτι Σέρνουν και Τραυματίζουν Εγκυο Γυναίκα επειδή δεν είχε Εισιτήριο στο Μετρό. Οργισμένοι οι Επιβάτες

Σεκιούριτι στο μετρό της Σουηδίας διαπιστώνουν κατά τη διάρκεια τυπικού ελέγχου ότι μια γυναίκα η οποία βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη δεν έχει έγκυρο εισιτήριο. Δίπλα της κάθεται η κόρης της. Οι άνδρες της εταιρίας με βίαιο τρόπο σέρνουν τη γυναίκα έξω από το βαγόνι. Το κοριτσάκι που παρακολουθεί ξεσπά σε κλάματα.
Το περιστατικό αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και έγινε viral, συγκεντρώνοντας πάνω από 41.000 αντιδράσεις και 1.400 αρνητικά σχόλια για τον τρόπο που της φέρθηκαν. Ο κόσμος έγραφε ότι επρόκειτο για μια ρατσιστική συμπεριφορά αφού η εγκυμονούσα ήταν μαύρη. Σε κάθε άλλη περίπτωση, σχολιάζουν ότι δεν θα εξασκούσαν επάνω της τόση βία.

Η γυναίκα μετά το περιστατικό διακομίστηκε στο νοσοκομείο, επειδή αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία ενώ πήρε εξιτήριο λίγες ώρες αργότερα.

Μετά την δημοσιοποίηση του θέματος και την έκταση που πήρε και στα ΜΜΕ οι δύο άνδρες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ενώ η αστυνομία ερευνά το περιστατικό προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της επίθεσης αφού η γυναίκα τραυματίστηκε.


View this post on Instagram

Tomorrow all the witnesses that came forth with their evidence will be making their own reports. . . In these two videos you can see the victim dragged out of the train, her child taken from her and whilst she attempts to stand up she is held down. The full video is over 5 minutes long and I will try and edit and put it up tonight or tomorrow. . . After everything the Swedish public was shown in the recent @kallafaktatv4 documentary about how aftiswedes are racially profiled and mistreated this shouldn’t surprise anyone even if the victim is pregnant. The victim is currently in the hospital and all I can do is hope the baby is alright because if anything happens to that child. There will be hell to pay.

A post shared by ᒪOᐯETTE ᒍᗩᒪᒪOᗯ (@action4humanity_se) on

Η εταιρεία του μετρό σε σχόλιό της στο BBC αναφέρει πως η γυναίκα δεν διέθετε έγκυρο εισιτήριο και της επιβλήθηκε πρόστιμο, εκείνη αρνήθηκε και ακολούθως, βάσει κανονισμού, της ζητήθηκε να εγκαταλείψει το βαγόνι. Όταν αρνήθηκε για μία ακόμη φορά και προσπάθησαν να την απομακρύνουν οι άνδρες της ασφάλειας, εκείνη αντιστάθηκε και άρχισε να φωνάζει.


Σύμφωνα με το διαθέσιμο οπτικοακουστικό υλικό, από αρκετούς πολίτες που κατέγραψαν την επίθεση με τα κινητά τους τηλέφωνα, ο υπεύθυνος του τομέα ΜΜΜ στην Στοκχόλμη ανέφερε πως υπάρχουν ενδείξεις πως οι άνδρες της εταιρείας security άσκησαν υπέρμετρη βία. Όπως λέει ο Henrik Palmer , αν και δεν μπορεί να εξάγει κανείς ασφαλή συμπεράσματα ακόμη, τονίζει πως ο χειρισμός του περιστατικού δεν ήταν ο ενδεδειγμένος.

Τέλος όπως σχολιάζει η αντιρατσιστική φεμινιστική οργάνωση Men for Gender Equality, δεν είναι η πρώτη φορά που άνδρες της ασφάλειας κάνουν χρήση βίας τους τελευταίους μήνες, τονίζοντας μάλιστα πως συχνά τα θύματα αδικαιολόγητης βίας είναι μη λευκοί πολίτες της Σουηδίας.

Πηγή : mixanitouxronou.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr