Σε συναγερμό ο Έβρος – Mετανάστες συγκεντρώνονται στα σύνορα και «στήνουν» σκηνικό Μαρτίου (video)

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στον Εβρο μια και έχει παρατηρηθεί μια έντονη κινητικότητα με χιλιάδες μετανάστες (κάποιοι κάνουν λόγο για 6.000) έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα με στόχο να περάσουν στην χώρα μας.

Οι μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί και πάλι στην Ανδριανούπολη στο Πέταλο και στα Ύψαλα. Σύμφωνα με το evrosonline.gr για το θέμα υπάρχουν αναφορές και σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Στην Αδριανούπολη το ταξίδι της ελπίδας με όνειρο την Ευρώπη ξανάρχισε με μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα με βάρκες μέσω του ποταμού Έβρου», λένε χαρακτηριστικά, με το πρακτορείο ειδήσεων ΙΗΑ να μεταδίδει και βίντεο με μετανάστες, οι οποίοι επιχειρούν να περάσουν το ποτάμι.

Η Ελληνική πλευρά παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την κατάσταση μια και το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα μας είναι να επαναληφθεί το σκηνικό του περασμένου Μαρτίου όπου χιλιάδες μετανάστες και πάλι προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα με προορισμό την Ευρώπη όταν ο Ερντογάν ανακοίνωσε την πολιτική των ανοιχτών συνόρων.

Οι ελληνικές δυνάμεις τότε κατάφεραν και εμπόδισαν το κύμα στα σύνορα στις Καστανιές και στα μέσα Μαρτίου η τουρκική κυβέρνηση αναγκάστηκε να μαζέψει και επιστρέψει πίσω στην Τουρκία τους πρόσφυγες και μετανάστες από το Παζάρκουλε λόγω του φόβου εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας και η άρση της απαγόρευσης μετακίνησης στην Τουρκία, επιτρέπει πλέον σε πρόσφυγες και μετανάστες να μαζευτούν στα σύνορα της Αδριανούπολης για να ξεκινήσουν το ταξίδι προς την ΕΕ κάτι που θα πρέπει να ανησυχήσει και τις Ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες ακόμα πλήττονται από τον κορωνοϊό

Πηγή: evrosonline.gr