Σε ετοιμότητα η ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο Γρηγορόπουλου – Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί και drones
Www.true.gr

Σε ετοιμότητα η ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο Γρηγορόπουλου – Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί και drones

Εκδηλώσεις μνήμης και συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα για τα δέκα χρόνια που συμπληρώνονται από τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν αναμένονται να είναι δρακόντεια, ενώ θα υπάρξουν και αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις τα κτίρια που στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες και αστυνομικά τμήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί θα συμμετέχουν στα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Συγκεντρώσεις και πορείες

Στις 12 το μεσημέρι, μαθητές και φοιτητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία στα Προπύλαια.

Στο ίδιο σημείο, έχει προγραμματιστεί και η απογευματινή πορεία με καλέσματα από τις 17:30 για την πορεία που αναμένεται να ξεκινήσει στις 18:00


Για τις 21:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο σημείο όπου ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός.

Στις 12:00 και στις 18:00 θα γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες και στη Θεσσαλονίκη από την Καμάρα.

Το απόγευμα στις 18:00, θα γίνουν διαδηλώσεις σε Πάτρα, Λάρισα, Κομοτηνή, Χανιά, Ιωάννινα, Μυτιλήνη.

«Αστακός» η Αθήνα…


Μέτρα ανάλογα με αυτά του Πολυτεχνείου θα υπάρξουν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, με τους αστυνομικούς που θα βρεθούν στο κέντρο της πόλης να ξεπερνούν τους 5.000.

Ιδιαίτερο ρόλο θα παίξουν και οι «μυστικοί» αστυνομικοί οι οποίοι θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου, με σκοπό να παρατηρούν ύποπτες κινήσεις διαφόρων ατόμων και να «προλάβουν» τυχόν παρατράγουδα.

Την ίδια στιγμή, το ελικόπτερο της Αστυνομίας, θα πραγματοποιεί συνεχώς πτήσεις πάνω από το κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να υπάρχει μια εκτίμηση της κατάστασης ενώ την εμφάνισή τους θα κάνουν και τα drones. Τέλος, ο Αίαντας, το ειδικό υδροφόρο όχημα της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκεται και πάλι σε κοντινή απόσταση από τα Εξάρχεια και θα επέμβει, αν κριθεί αναγκαίο.

ΠΗΓΗ: thecaller.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr