Σε επιφυλακή ολόκληρη η Χώρα: Έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου από τα ορμητικά νερά

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός – Ορμητικά νερά έχουν κόψει στα δύο τη νέα εθνική οδό στο 29o χιλιόμετρο της εθνικής – Στο έλεος της κακοκαιρίας Μάνδρα, Μαγούλα, Ελευσίνα

Οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων δύο ημέρων «φούσκωσαν» πάλι τα ρέματα, με αποτέλεσμα να ξεχυθούν με ορμή και οι κάτοικοι της περιοχής να βιώνουν, για δεύτερη φορά, τον ίδιο εφιάλτη μέσα σε λίγους μήνες.

Η νέα βροχόπτωση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (27/6) έκοψε στα δύο τη νέα εθνική οδό στο 29,5ο χλμ προς Κόρινθο, ενώ κλειστή παραμένει η παλαιά από το 33ο χλμ έως τα ναυπηγεία Ελευσίνας, όπως και οι έξοδοι της Αττικής οδού προς Μάνδρα και Μαγούλα. Σημειώνεται ότι δικοπή της κυκλοφορίας έχει πραγματοποιηθεί και την παλαιά Εθνική Οδό.

Η αστυνομία επισημαίνει στους οδηγούς ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στις συγκεκριμένες περιοχές.

Την ίδια ώρα, δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εργαζόμενοι στην Ολυμπία Οδό, εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία στην εθνική οδό. Οι ουρές ωστόσο των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων εκτείνονται για χιλιόμετρα και φτάνουν μέχρι το Δαφνί.

Στο έλεος της κακοκαιρίας Μάνδρα, Μαγούλα, Ελευσίνα
Τα ορμητικά νερά έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ ο κεντρικός δρόμος της Μάνδρας έχει μετατραπεί για δεύτερη ημέρα σε χείμαρρο.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα βρίσκονται σε επιφυλακή στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας, της Μαγούλας και της Ελευσίνας.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έχει δεχθεί 50 κλήσεις για άντληση υδάτων καθώς και 30 κλήσεις για παροχή βοήθειας.

newsbomb.gr