Σε Απελπιστική Κατάσταση Η Αντζελίνα Τζολί : Λιώνει… Νευρική Ανορεξία λένε… (Φώτο)

Η εικόνα της αποστεωμένης Αντζελίνας Τζολί, που έφθασε τα 37 κιλά. Δραματική αύξηση των ποσοστών της νευρικής ανορεξίας σε γυναίκες όλων των ηλικιών. Χαμηλή αυτοεκτίμηση και ψυχολογικές διαταραχές οι κύριες αιτίες του κακού…

Με αφορμή, τις τελευταίες ανησυχητικές εικόνες της Αντζελίνας Τζολί, που την δείχνουν αποστεωμένη, να έχει αγγίξει τα 37 κιλά, ανατρέξαμε σε πληροφορίες που αφορούν τη μάστιγα της νευρικής ανορεξίας.


Πρόκειται για μια διατροφική διαταραχή, που χαρακτηρίζεται από ασιτία και υπερβολική απώλεια βάρους. Ο έντονος φόβος για τα περιττά κιλά, μπορεί να οδηγήσει σε μια εμμονική συμπεριφορά, που έχει ως αποτέλεσμα την μηδαμινή έως ανύπαρκτη πρόσληψη τροφής….

Ειδικά για τη διάσημη ηθοποιό το περιοδικό Νational Enquirer δημοσίευσε τις φωτογραφίες της δείχνοντας το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει. Τίτλος: «Πολύ λεπτό δέρμα, κόκαλα, σκελετωμένα πόδια». «Αρνείται να φάει. Είναι σαν σκελετός πια, τελείως ανορεξική. Αν δεν γίνει κάτι σύντομα κάτι, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα», τονίζει άνθρωπος από το περιβάλλον της στο περιοδικό….


Μέσα από έρευνες, για την νευρική ανορεξία, το κυριότερο συμπέρασμα είναι ότι η χαμηλή αυτοεκτίμηση, είναι ο κυριότερος λόγος που οδηγεί μια γυναίκα να σταματήσει να τρώει. Δεν έχει να κάνει με την αποτοξίνωση του οργανισμού, ούτε με την επιθυμία μιας καλύτερης διατροφής σε πρώτη φάση. Πηγάζει από ψυχολογικούς παράγοντες, που αφορούν τις περισσότερες φορές την εξωτερική εμφάνιση, αν και υπάρχουν και εξαιρέσεις. Τα προειδοποιητικά σημάδια, σε κάθε περίπτωση, εκτός από την απότομη απώλεια βάρους, είναι η αφύσικα έντονη ενασχόληση με τις θερμίδες, το λίπος και την κατηγορία της κάθε τροφής. Σταδιακά, κάποια είδη τροφών, όπως είναι οι υδατάνθρακες βγαίνουν εντελώς από την διατροφή και στη συνέχεια με διάφορες προφάσεις εξαφανίζονται ακόμα και τα απαραίτητα γεύματα μέσα στην ημέρα….

Οι συνέπειες είναι δραματικές. Καρδιακή και νεφρική ανεπάρκεια, αφυδάτωση, απώλεια μυικού ιστού, τριχόπτωση και λιποθυμίες είναι κάποια από αυτά. Το 90 – 95% των πασχόντων είναι κορίτσια και γυναίκες.

Περίπου το 2% των Αμερικανίδων, πάσχει από νευρική ανορεξία. Το ποσοστό θνησιμότητας, ανάλογα με την σοβαρότητα της κατάστασης αγγίζει σε ανώτερα επίπεδα το 20%. Έχει το μεγαλύτερο καταγεγραμμένο ποσοστό θανάτων στην κατηγορία των παθήσεων που προέρχονται από ψυχογενή αίτια.

ΠΗΓΗ: nena.gr