Σχολεία: Αυτή είναι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων για τη λειτουργία τους

Να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγία σε όλη τη χώρα εισηγείται τελικά προς την κυβέρνηση η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Στην δίωρη συνεδρίαση, που τελείωσε λίγο πριν τις 7, γεγονός που οδήγησε σε αναβολή για αύριο Σάββατο των ανακοινώσεων από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, οι λοιμωξιολόγοι ζητούν από την κυβέρνηση να κλείσει νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε όλη την επικράτεια. Παράλληλα, οι ειδικοί εισηγούνται να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία ειδικής αγωγής, όπως είχε γίνει και στο πρώτο lockdown. Ακόμη δεν είναι γνωστό τι θα γίνει με τους παιδικούς σταθμούς, που λειτουργούν με ευθύνη των δήμων και δεν περιλαμβάνονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Οπως είχε γράψει νωρίτερα σήμερα το iefimerida.gr, η κυβέρνηση έκλινε στην απόφαση να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα και το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων να τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα.
Οι ειδικοί είχαν στο τραπέζι τρία σενάρια:

-Να κλείσουν δημοτικά και βρεφονηπιακοί στη Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
-Να κλείσουν τα σχολεία σε όλες τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.
-Να κλείσουν όλα τα σχολεία πανελλαδικά.

Τελικώς, επικράτησε η τρίτη, πιο δραστική λύση.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.038 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Επίσης, καταγράφηκαν 38 νεκροί, ενώ 336 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο διασωληνώθηκαν ακόμα 26 συμπολίτες μας.

Η νέα εγκύκλιος του ΥΠΕΣ για τις άδειες ειδικού σκοπού στους γονείς

Την ίδια ώρα, νέα εγκύκλιο με μέτρα και ρυθμίσεις για τον κορωνοϊό, μετά το επικείμενο «λουκέτο» στα σχολεία και στα νηπιαγωγεία, εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στην εγκύκλιο, που έρχεται «πακέτο» με την απόφαση για τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς, περιλαμβάνονται όλα τα νέα μέτρα για την τηλεργασία -όπως η έκθεση που πρέπει να έχει κάθε υπηρεσία για να δικαιολογεί ότι απασχολεί το απολύτως απαραίτητο προσωπικό, και αναλυτικές οδηγίες για τις διευκολύνσεις γονέων.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/epitropi-loimoxiologon-eisigoyntai-lockdown-se-dimotika-sholeia-kai-brefonipiakoys-stathmoys