Σχιζοφρένεια: Βρέθηκε πιο φυσικός τρόπος για την καταπολέμηση της
Www.true.gr

Σχιζοφρένεια: Βρέθηκε πιο φυσικός τρόπος για την καταπολέμηση της

Σχιζοφρένεια: Είναι μια ψυχιατρική νόσος με κύριο γνώρισμα την διαταραχή στην σκέψη. Έρευνες έδειξαν πως οι βιταμίνες Β, μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην μείωση των συμπτωμάτων του προβλήματος αυτού.

Σχιζοφρένεια: Ποια είναι τα ως τώρα νούμερα

Από σχιζοφρένεια πάσχει περίπου το 1% του πληθυσμού. Οι υπάρχουσες θεραπείες βασίζονται στα αντιψυχωσικά φάρμακα. Μετά από μερικούς μήνες φαρμακοθεραπείας, οι ασθενείς εμφανίζουν ύφεση των συμπτωμάτων τους όπως των ψευδαισθήσεων και παραισθήσεων, αλλά το 80% υποτροπιάζουν μέσα σε μια πενταετία. Γι’ αυτό, οι γιατροί αναζητούν εναλλακτικές λύσεις και συμπληρωματικές θεραπείες.

Σχιζοφρένεια: Οι μελέτες που έχουν διεξαχθεί

Οι ερευνητές του τμήματος Ψυχολογίας και Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, με επικεφαλής τον Τζόζεφ Φερθ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Psychological Medicine» («Ψυχολογική Ιατρική»), μελέτησαν όλες τις τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές σχετικά με τις επιπτώσεις των βιταμινών πάνω στα ψυχιατρικά συμπτώματα των ασθενών με σχιζοφρένεια.


Η πρώτη αυτή μετα-ανάλυση, η οποία έχει γίνει ποτέ πάνω στο θέμα αυτό, συμπεριέλαβε 18 κλινικές μελέτες που αφορούσαν συνολικά 832 ασθενείς, οι οποίοι έκαναν θεραπεία με αντιψυχωσικά φάρμακα.

Σχιζοφρένεια: Ελπιδοφόρο συμπέρασμα

Διαπιστώθηκε ότι σε υψηλές -αλλά όχι σε χαμηλές- δόσεις οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι πολύ αποτελεσματικές στη μείωση των συμπτωμάτων αρκετών ασθενών(αν και όχι όλων). Επίσης, όσο πιο έγκαιρα αρχίζει η λήψη των βιταμινών μετά τη διάγνωση της ασθένειας, τόσο μεγαλύτερο είναι το όφελος για τον ασθενή. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι και ορισμένα αμινοξέα δρούν θετικά στην περίπτωση της σχιζοφρένειας.


Διαβάστε επίσης

Μαύρο χιούμορ: Τα θετικά και αρνητικά – Τι σημαίνει αν το εκτιμάς

Ψυχολογία κοριτσιών: Τα στερεότυπα και το αντίκτυπο τους στα κορίτσια

Τύποι προσωπικότητας: Πόσοι υπάρχουν και ποιες είναι οι διαφορές τους

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr