Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το ΕΣΥ στην Αττική. Πνίγεται» η Αττική με 1.269 κρούσματα
Www.true.gr

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το ΕΣΥ στην Αττική. Πνίγεται» η Αττική με 1.269 κρούσματα

Στο βαθύ κόκκινο η πίεση που υφίσταται το Σύστημα Υγείας στην Αττική, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, που ανακοίνωσε την εφαρμογή σχεδίου εκτάκτου ανάγκης. Ποια νοσοκομεία και με πόσες κλίνες τίθενται στη διάθεση των πολιτών για την κάλυψη των αναγκών τους εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος και ειλικρινής» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την έναρξη της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ανακοινώνοντας τις ενέργειες για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας.


«Στην Αττική η πίεση δεν είναι πια στο κόκκινο, είναι στο βαθύ κόκκινο, πάμε στο επίπεδο εφαρμογής σχεδίου έκτακτης ανάγκης, σχέδιο που ήταν ακραίο και εφαρμόσαμε εν μέρει στη Βόρεια Ελλάδα τον Νοέμβριο και δυστυχώς θα εφαρμόσουμε και στην Αττική τώρα», είπε.

«Με τους ρυθμούς εισαγωγών, το σύστημα υγείας ξεπερνά τα όριά του, πιέζεται αφόρητα στην Αττική εδώ και 19 ημέρες», είπε ο υπουργός, κάνοντας αναφορά στο αρνητικό ρεκόρ των 2.702 κρουσμάτων που καταγράφηκαν την Τετάρτη 03/03, εκ των οποίων τα 1.270 εντοπίζονται στην Αττική.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr