«Σασμός»: Βεβήλωσαν τον τάφο της πραγματικής Καλλιόπης: «Έδιωξα τους γιους μου απ’ την Κρήτη για να μην τους κάνουν κακό»
Www.true.gr

«Σασμός»: Βεβήλωσαν τον τάφο της πραγματικής Καλλιόπης: «Έδιωξα τους γιους μου απ’ την Κρήτη για να μην τους κάνουν κακό»

Σε μπελάδες (όλα δείχνουν πως) θα μπει η σειρά «Σασμός» του ALPHA, η οποία μπορεί να σαρώνει σε τηλεθέαση, αλλά καταπιάνεται με ένα ζήτημα επώδυνο, το οποίο ενδεχομένως βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.

Ενδεχομένως γιατί ο σκηνοθέτης και η συγγραφέας αρνούνται την οποιαδήποτε σχέση με αληθινά πρόσωπα, αλλά οι δύο οικογένειες που ενεπλάκησαν σε μια παρόμοια βεντέτα με αυτή τη σειράς, ισχυρίζονται πως είναι ξεκάθαρα βασισμένη στο παρελθόν τους.

Είναι ο γιος της Καλλιόπης, της πραγματικής Καλλιόπης (ρόλο που υποδύεται στη σειρά η Μαρία Τζομπανάκη) που φέρεται να έχει κινήσει διαδικασία για ασφαλιστικά μέτρα προς τον ALPHA και τον συγγραφέα του βιβλίου.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN με την Ελένη Τσολάκη, ο γιος της Καλλιόπης υποστήριξε ότι στη σειρά έχει χρησιμοποιηθεί και το όνομα της μητέρας του και το επώνυμο της οικογένειας. Προειδοποίησε δε ότι αρκετά χωριά που ήταν μέρος της βεντέτας είναι σε αναβρασμό και η κατάσταση είναι έκρυθμη σε βαθμό που έστειλε τους δύο γιους του μακριά από το νησί.


«Όταν βγήκε αυτό το έργο στον ALPHA, βγάλανε στις ειδήσεις και μίλησε ο Δήμαρχος και ανέφερε πως η βεντέτα κράτησε 20 χρόνια και είχε 90 νεκρούς. Οι άνθρωποι δεν προλάβαιναν να θάψουν. Μετά από 3 μέρες έβγαλαν τον κύριο Χατζηδάκη, τον Υπουργό που είναι από τα Χανιά και είπε και αυτός τα ίδια πράγματα.

Μετά από αυτό έδωσαν το όνομα της μητέρας μου, το οποίο είναι ένα σπάνιο όνομα, το Καλλιόπη. Το έδωσαν στην κυρία Τζομπανάκη. Σε ένα επεισόδιο που είδα, έβαλαν ακόμη και το επίθετό μας. Η μητέρα μου δεν ήταν φόνισσα, ήταν αρχόντισσα και πρόσεχε τα παιδιά της.

Στο έργο βγάζουν την Καλλιόπη να ενορχηστρώνει τους φόνους. Ποια είναι η Καλλιόπη; Η μοναδική Καλλιόπη από το ένα σόι ήταν η μητέρα μου. Άρα αυτή είναι. Βρήκα τον τάφο της μητέρας μου βεβηλωμένο και μετά από αυτό ανέβηκα στην Αθήνα και έκανα ασφαλιστικά μέτρα στον Alpha. Ο σεναριογράφος και η κυρία Τζομπανάκη είναι από την Κρήτη και ξέρουν τι σημαίνει κρητική βεντέτα. Η κυρία Τζομπανάκη πριν παίξει διάβασε το σενάριο και δεν έπρεπε να δεχτεί να παίξει.


Σασμός σημαίνει πως κλείνουμε τα πάντα και δεν ξαναμιλάμε. Είχαμε ανοίξει έναν τάφο και τα είχαμε κλείσει όλα μέσα. Το όνομα της μητέρας μου πυροδότησε τις εντάσεις. Είναι στα βουνά οι άνθρωποι από τις δύο οικογένειες. Είναι βοσκοί. Με αυτό που έγινε κατέβηκαν από τα βουνά αρματωμένοι και μιλάνε μόνο για τη βεντέτα. Αν βρεθεί ένας ανεγκέφαλος και πατήσει τη σκανδάλη ο πόλεμος θα ξαναρχίσει. Έχω δυο γιους 22 και 26 ετών και τα έδιωξα από την Κρήτη, να μην πάθουν τίποτα. Τα χωριά της Κρήτης από τότε που άρχισε το έργο είναι ένα καζάνι που βράζει. Είμαστε όλοι στην κόψη του ξυραφιού.

Δεν το ήξερε κανένας ούτε από το ένα σόι, ούτε από το άλλο αυτό το βιβλίο που βασίζεται η σειρά. Έχω κάνει ασφαλιστικά μέτρα και στον Alpha και στον συγγραφέα. Θα ανέβω πάλι στην Αθήνα και θα βρω ένα δικηγόρο να αναλάβει την υπόθεση».

πηγη: dailymedia.com.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr