Σαουδάραβας αγόρασε το διαμέρισμα του Ωνάση έναντι 18,6 εκατ. λιρών για τη φοιτήτρια κόρη του- Φωτογραφίες

Μάλλον πρόκειται για ρεκόρ στην αγορά φοιτητικής κατοικίας…

Σαουδάραβας κροίσος αγόρασε το πρώην διαμέρισμα του Ωνάση στο Λονδίνο 18,6 εκατομμύρια λίρες για την φοιτήτρια κόρη του -καταγράφοντας παγκόσμιο ρεκόρ στην αγορά φοιτητικής κατοικίας.

Σύμφωνα με την Evening Standard, το deal έγινε μυστικά μέσα σε 24 ώρες την προηγούμενη εβδομάδα κάνοντας τον μεσίτη Peter Whetherell με έδρα το Mayfair όπου βρίσκεται και το διαμέρισμα τον πιο τυχερό άνθρωπο του real estate. Αν και η ταυτότητα του αγοραστή δεν έχει αποκαλυφθεί, αφήνεται να εννοηθεί ότι πρόκειται για έναν από τους πιο πλούσιους επιχειρηματίες της Μέσης Ανατολής.

Η αγοραπωλησία σε τιμή ρεκόρ του διαμερίσματος της οικογένειας Ωνάση στην Grosvenor Square στο Mayfair έχει φυσικά σκανδαλίσει όλα τα μεσιτικά γραφεία που σημειώνουν ότι μετά τον Covid-19 το ενδιαφέρον των αγοραστών με υψηλά εισοδήματα έχει επικεντρωθεί σε μονοκατοικίες και full floor διαμερίσματα όπως του Ωνάση που εξασφαλίζουν αποκλειστική πρόσβαση, χωρίς την οποιαδήποτε επαφή με γείτονες «της διπλανής πόρτας».

Το σίγουρο είναι ότι η φοιτήτρια κόρη του κροίσου Σαουδάραβα θα έχει άπλετο χώρο να εκμεταλλευτεί αφού τα 1.500 περίπου τετραγωνικά μέτρα του διαμερίσματος της παρέχουν την άνεση να απλωθεί όσο θέλει είτε μόνη της είτε με μικρή παρέα είτε με μεγάλη παρέα πολύ περισσότερο αν σκεφτεί κανείς ότι έχει στη διάθεσή της 70 φορές μεγαλύτερο χώρο από τον μέσο όρο ενός τυπικού φοιτητικού διαμερίσματος.

Με 5 κρεβατοκάμαρες, 5 μπάνια, 3 living rooms, μεγάλες βεράντες, βιβλιοθήκη, γκαρνταρόμπες-δωμάτια, οικογενειακή κουζίνα και πανύψηλα ταβάνια, το σίγουρο είναι ότι εκτός από άνεση, η νεαρή φοιτήτρια θα έχει την ευκαιρία να αφουγκραστεί και τα μοναδικά vibes του διαμερίσματος του πρώτου ορόφου στον αριθμό 47 της Grosvenor Square.

Από το οίκημα που κάποτε ανήκε στην αδερφή του Αριστοτέλη Ωνάση, Αρτεμη και το σύζυγό της, Θοδωρή Γαρουφαλίδη έχουν παρελάσει μυθικές προσωπικότητες χάρη στον αείμνηστο Ελληνα κροίσο και τις διεθνείς διασυνδέσεις του που με κάθε ευκαιρία φιλοξενούσε σε κάποιο από τα δεκάδες ακίνητα που αγόραζε για τον ίδιο και την οικογένειά του. Στα μέσα της δεκαετίας του 60 και του 70, μετά τη δολοφονία του Κένεντι το 1963, η Τζάκι το χρησιμοποιούσε συχνά όταν επισκεπτόταν την κόρη της Καρολάιν Κένεντι που σπούδαζε στο Λονδίνο αφού το διαμέρισμα που τότε βρισκόταν κοντά στην Αμερικανική πρεσβεία πληρούσε το πρωτόκολλο ασφάλειας.

Μαζί της επίσης ερχόταν και η αδερφή της Λι Ράτζβιλ ενώ πριν ο Ωνάσης παντρευτεί την πρώτη κυρία και γίνει εραστής της Μαρία Κάλλας, η τελευταία συνήθιζε να πηγαίνει εκεί ως καλεσμένη του πρώην ιδιοκτήτη του.

Διότι το σπίτι πριν περάσει στα χέρια των Ωνάσηδων, ανήκε στον Σερ Τζον Αντερσον, πρώην γραμματέα του Τσόρτσιλ στη διάρκεια του πολέμου και διευθυντή της Βασιλικής Οπερας που έκανε μυθικά καλέσματα με διασημότητες μεταξύ των οποίων και η Ελληνίδα ντίβα της όπερας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν το διαμέρισμα βγήκε για πρώτη φορά πέρυσι το καλοκαίρι προς πώληση, η το κόστος άγγιζε το ακόμα πιο εξωφρενικό ποσό των 25.000.000 λιρών -αν και σχετικά κοντινό δεδομένων των φετινών συνθηκών στις 18,6 εκατομμύρια λίρες που τελικά πουλήθηκε. Οι διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν μόλις 24 ώρες- χρόνος ασύλληπτα σύντομος για τέτοιου μεγέθους αγοραπωλησίες- προφανώς δείχνουν αβίαστο cash.

Πολύ πιθανόν η απόκτηση του σπιτιού να φάνηκε και ως μοναδική ευκαιρία αφού σύμφωνα με τα νέα πολεοδομικά δεδομένα κανένα νεόκτιστο σπίτι της περιοχής δεν μπορεί να ξεπερνάει σε έκταση τα 2.155 τετραγωνικά πόδια (γύρω στα 500 τμ) και διαμερίσματα σαν του Ωνάση θα είναι πλέον δυσεύρετα για έναν κροίσο Σαουδάραβα με κόρη φοιτήρια στο Λονδίνο -εν μέσω πανδημίας.

πηγη: protothema.gr