Σαντορίνη, Βλυχάδα: Σκάβουν μέσα στον βράχο, για να φτιάξουν ξενοδοχείο!
Www.true.gr

Σαντορίνη, Βλυχάδα: Σκάβουν μέσα στον βράχο, για να φτιάξουν ξενοδοχείο!

Σάλο και αντιδράσεις προκαλεί η απόπειρα «βιασμού» της σχεδόν παρθένας παραλίας της Βλυχάδας, στη Σαντορίνη. Το «σεληνιακό» τοπίο με την άγρια ομορφιά φαίνεται ότι… «γυάλισε» στον επενδυτή Γιάννη Βάλβη, Σαντορινιό τρίτης γενιάς, ο οποίος αποφάσισε να χτίσει τουριστικές κατοικίες μέσα στον βράχο -υπόσκαφα, σύμφωνα με την οικοδομική παράδοση του νησιού.

Μια παράδοση, ωστόσο, την οποία στην πραγματικότητα δεν σέβεται, καθώς, μολονότι το Προεδρικό Διάταγμα 144/2012 προβλέπει ότι η οποιαδήποτε παρέμβαση μπορεί να γίνει σε απόσταση 150 μέτρων από την παραλία, κάτι τέτοιο ουδόλως ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Όπως φαίνεται από φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο, το αγροτεμάχιο, στο οποίο ξεκίνησαν οι σκαπτικές εργασίες, καταλήγει ακριβώς στην άκρη της παραλίας.

Πριν από δύο χρόνια, ο κ. Βάλβης, ο οποίος έγινε γνωστός από το πλασάρισμα μεταλλικού νερού από τη Ρουμανία στην ελληνική αγορά, δήλωνε στο Διαδίκτυο: «Προχωρούμε και μία επένδυση στον ξενοδοχειακό χώρο, που μπορεί να φθάσει τα δέκα εκατ. ευρώ. Εχει γίνει ήδη η αγορά γης 75 στρεμμάτων με μέτωπο στην παραλία της Βλυχάδας.

Το όνειρό μου, και ως αρχιτέκτονας μηχανικός που είμαι, δεν είναι να πάω να βάλω μια πολυκατοικία-ξενοδοχείο, καταστρέφοντας το τοπίο. Με σεβασμό στο μοναδικό τοπίο της Σαντορίνης και με σημαντική απόσταση από την παραλία, θέλουμε να κάνουμε μία ξενοδοχειακή υποδομή πέντε ή έξι αστέρων, 80 κλινών, η οποία θα έχει τη μορφή ενός κυκλαδίτικου χωριού.

Μέσα σε αυτή την έκταση θέλουμε να βάλουμε και αμπέλια με ποικιλίες όπως ασύρτικο, αθήρι και μαυροτράγανο, διατηρώντας την οικογενειακή παράδοση που έχουμε σε αυτόν τον τομέα».


Όπως όμως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες που κάνουν σήμερα τον γύρο του Διαδικτύου, οι… αγαθές προθέσεις του κ. Βάλβη δεν έγιναν πράξη. Και αυτό, καθώς οι εικόνες από τις εργασίες στον βράχο της παραλίας αποδεικνύουν ότι έχει σκαφτεί ένας μεγάλος χώρος σχεδόν πάνω στο κύμα!

Παρά, δε, τις επανειλημμένες καταγγελίες κατοίκων και φορέων του νησιού, ουδείς μέχρι στιγμής έχει οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, ενώ, όσες φορές η Αστυνομία πήγε στον χώρο, βρήκε τα κατάλοιπα των εργασιών, αλλά οι εργάτες ήταν άφαντοι.

Μάλιστα, η αυτοψία που διενήργησε ο μοναδικός υπάλληλος της Πολεοδομίας στο νησί δεν απέδειξε κάποια παρανομία, καθώς, όπως καταγγέλλουν πολίτες του νησιού, το σημείο που «χάσκει», είχε καλυφθεί εκείνη τη μέρα με πλάκες.

Δείτε τις επίμαχες φωτογραφίες:
Σε σχετική ανακοίνωσή του, το σωματείο επαγγελματιών επιχειρήσεων νότιας Σαντορίνης αναφέρει πως «στη Βλυχάδα τις τελευταίες ημέρες συντελείται έγκλημα μοναδικής αθλιότητας. Χτίζεται μία ακόμα παράνομη οικοδομή.

Γίνεται απόπειρα τσιμεντοποίησης της παραλίας, μιας παραλίας σπάνιας. Στις φωτογραφίες που επισυνάπτουμε φαίνεται πεντακάθαρα ότι το εν λόγω κτίσμα κατά δήλωση στην άδεια δόμησης είναι σπίτι, αλλά κατά δήλωση του ιδιοκτήτη σε συνέντευξη θα γίνει ένα μικρό χωριό ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων…

Και ερωτούμε, αυτά δεν είναι αρκετά, κ. υπεύθυνε της αρμόδιας Πολεοδομίας, κ. αντιδήμαρχε, αρμόδιε του τμήματος δόμησης Θήρας, κ. δήμαρχε, να τους σταματήσετε; Τι ακόμα πρέπει να γίνει; Να χτιστεί ολόκληρο και να σπεύσουν οι υπηρεσίες με τη βούλα του νόμου να το νομιμοποιήσουν;».

ΠΗΓΗ: newsone.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr