Σαλβίνι: «Μην τολμήσετε να μας φορτώσετε με ψεύτικους πρόσφυγες»

Την προπαγάνδα των ΜΚΟ και των ψευτοπροοδευτικών ισοπεδώνει ο ηγέτης της πατριωτικής δεξιάς Μ. Σαλβίνι.

Ικανοποίηση εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι για τις εξελίξεις στο πλοίο Aquarius με τους 629 μετανάστες. Ο Σαλβίνι θεωρεί ότι η προσφορά της Ισπανίας να δεχθεί το πλοίο στο λιμάνι της Βαλένθια ήταν επιτυχία της ιταλικής κυβέρνησης.

«Όταν υψώνεις την φωνή επιτυγχάνεις αποτελέσματα. Η κυβέρνηση έμεινε πάντα συμπαγής, παρά το ότι κάποιοι έκαναν λόγο για διάσταση απόψεων της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων», τονίζει ο Σαλβίνι.

Η Ιταλία θα κρατήσει την ίδια στάση και με άλλα πλοία

Ο Σαλβίνι διεμήνυσε ότι η χώρα του θα κρατήσει την ίδια στάση και με άλλα πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων, ενώ προανήγγειλε μειώσεις στις δαπάνες για τους μετανάστες,.

Στην ουσία κάνει αυτό που δεν πράττει η Ελλάδα. Στένει μήνυμα σε λαθρέμπορους και μετανάστες, ξεχάστε την Ιταλία.

«Ένα από τα μέτωπα είναι εκείνο των εξόδων με τα οποία οι Ιταλοί επιβαρύνονται, εξαιτίας της στρατιάς των ψεύτικων προσφύγων. Εξετάζουμε τα ποσό των τριάντα πέντε ευρώ που ξοδεύεται ημερησίως για κάθε μετανάστη», ανέφερε.

Μάλιστα πριν λίγο προχώρησε και σε μία καταγγελία-βόμβα

Γερμανικές ΜΚΟ φορτώνουν με παράνομους μετανάστες ανοικτά της Λιβύης τα πλοία τους κι στη συνέχεια τα στέλνουν στην Ιταλία.

Αυτό κατήγγειλε ο ηγέτης Λέγκα αι υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι δείχνοντας μάλιστα στο Marine Traffic το σκάφος της ΜΚΟ να αναμένει να φορτώσει με αλλοδαπούς.

Δείτε βίντεο:

https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1006167848115425280
https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1006181632594804736

Χθες, με απόφαση του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, τα ιταλικά λιμάνια δεν επέτρεψαν την είσοδο στο πλοίο Aquarius, το οποίο μεταφέρει 629 μετανάστες και πρόσφυγες.

Ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Σαλβίνι, με επιστολή του, ζήτησε από τις αρχές της Μάλτας να επιτρέψουν στο πλοίο να αγκυροβολήσει στη Βαλέτα, τα λιμάνια της οποίας, σύμφωνα με την ιταλική κυβέρνηση, είναι, στη φάση αυτή, τα πλησιέστερα και ασφαλέστερα.

Είναι η πρώτη φορά που η Ιταλία λαμβάνει την απόφαση να κλείσει τα λιμάνια της. Μια απόφαση που η νέα κυβέρνηση Κόντε δικαιολογεί, ουσιαστικά, με το ότι η Μάλτα αρνείται, σχεδόν συστηματικά, να δεχθεί πλοία στα οποία επιβαίνουν μετανάστες και πρόσφυγες.

Το πλοίο Aquarius, το οποίο ανήκει στη μη κυβερνητική οργάνωση Sos Mediterranèe, μεταφέρει «απελπισμένους της θάλασσας» που ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τη Λιβύη και διασώθηκαν σε σειρά επιχειρήσεων, την περασμένη νύχτα. Στους επιβάτες του, συμπεριλαμβάνονται 123 ανήλικα και 7 γυναίκες που κυοφορούν.

ΠΗΓΗ: diaforetiko.gr