Σάλος με Σούπερ Μάρκετ στη Λάρισα: Ποια ειδικότητα ζητά που δεν υπάρχει σε κανένα άλλο

Ποια η περίεργη ειδικότητα σε σούπερ μάρκετ στη Λάρισα;

Σειρά ερωτηματικών προκαλεί το τελευταίο διήμερο στη Λάρισα, μικρή αγγελία στο χώρο της αγοράς εργασίας σούπερ μάρκετ , που αγγίζει απαγορευμένες περιοχές στον επαγγελματικό τομέα των φαρμακείων.

Με τη μικρή αγγελία, γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Λάρισα ενδιαφέρεται να προσλάβει «φαρμακοποιό με άδεια φαρμακείου για την κάλυψη δύο θέσεων…», χωρίς άλλες λεπτομέρειες για το εργασιακό καθεστώς, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους Λαρισαίους φαρμακοποιούς.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος έγινε δέκτης πολλών τηλεφωνημάτων με το ερώτημα αν το ενδιαφέρον της πρόσληψης φαρμακοποιού σε σούπερ μάρκετ στη Λάρισα συνδέεται και με την πρόθεση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ να προχωρήσει στη λειτουργία φαρμακείου σε κάποιο από τα καταστήματά του.

Προοπτική που παραμένει ταμπού για το σύνολο των φαρμακοποιών, παρότι διανύουμε περίοδο «απελευθέρωσης» του επαγγέλματος.

Πάντως ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλόγου Λάρισας κ. Μακρυγιάννης, εκτιμά ότι, παρά την απελευθέρωση, οι προδιαγραφές του νόμου για λειτουργία φαρμακείου μέσα σε σούπερ μάρκετ (αποκομμένο, με ξεχωριστή είσοδο κλπ.), καθιστούν δύσκολη την εφαρμογή του και την ίδρυση φαρμακείου.

Εκτός αν κάποιος φαρμακοποιός μεταφέρει την άδειά του, μαζί με το φαρμακείο του, εντός του σούπερ μάρκετ…

πηγή: fimes.gr