Σάλος με Οικογένεια Ρομά... Όταν Είδαμε τα Χέρια και τα Πόδια των Παιδιών τους, μας Κόπηκε το Αίμα.
Www.true.gr

Σάλος με Οικογένεια Ρομά… Όταν Είδαμε τα Χέρια και τα Πόδια των Παιδιών τους, μας Κόπηκε το Αίμα.

Τέσσερα αδέρφια από μία φτωχή οικογένεια Ρομά στο Πακιστάν μετατρέπονται σιγά σιγά σε πέτρα από σπάνια δερματική ασθένεια.

Οι Habibullah Bhatti, 19, Mehrunisa, 15, Nasebullah Bhatti, 10, και Khairunisa, 6, όλοι υποφέρουν από επιδερμολυτική υπερκεράτωση, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Η πάθηση, που επηρεάζει περίπου 1 στους 200,000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και προκαλεί την ανάπτυξη ενός χοντρού στρώματος δέρματος πάνω από τα χέρια και τα πόδια.

Τα τέσσερα αδέρφια, που έχουν δει πολλούς γιατρούς αλλά χωρίς αποτέλεσμα, πλέον δεν μπορούν να φοράνε σανδάλια ή παπούτσια λόγω του πόνου.
Οι γονείς τους Nazir Bhatti, 50, και Abida Ali, 48, ανησυχούν για το μέλλον τους καθώς δεν υπάρχει θεραπεία για την παράξενη αυτή ασθένεια.

Αλλά θα μπορούσε να βρεθεί λύση αφού ένας αστυνομικός γνώρισε τα αδέρφια και τους έκλεισε ένα ραντεβού με έναν ειδικό δερματολόγο.

«Μερικές φορές πονάνε τόσο πολύ που η γυναίκα μου και εγώ πρέπει να βάζουμε νερό στα πόδια τους κάθε μισή ώρα για να μαλακώσουμε το δέρμα τους.»

«Έχουμε μιλήσει με πολλούς γιατρούς, μας έχουν γράψει διάφορα φάρμακα αλλά τίποτα δεν έχει βελτιώσει την ζωή των παιδιών μου.»


«Το δέρμα τους χειροτερεύει κάθε μέρα και πλέον δυσκολεύονται να πάνε στο σχολείο ή να δουλέψουν. Ανησυχώ για το μέλλον τους.»

«Με τα χρήματα που βγάζω, δεν μπορώ να συντηρήσω την οικογένειά μου, ούτε να προσφέρω στα μου θεραπεία σε μεγαλύτερο νοσοκομείο.»

«Ελπίζω το ραντεβού που έκλεισε ο αστυνομικός για τα παιδιά μου να τα βοηθήσει να αλλάξει η ζωή τους.»

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr