Μίνα Γκάγκα: «Όταν φοράμε τη μάσκα, τηρούμε τα μέτρα και δεν συγχρωτιζόμαστε τα κρούσματα είναι λίγα»
Www.true.gr

Μίνα Γκάγκα: «Όταν φοράμε τη μάσκα, τηρούμε τα μέτρα και δεν συγχρωτιζόμαστε τα κρούσματα είναι λίγα»

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα φιλοξενήθηκε στο LIVE NEWS και μίλησε για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων και την πορεία της πανδημίας.

Σημείο των δηλώσεών της όμως συζητείται ιδιαίτερα στα social media τις τελευταίες ώρες.

«Δεν σκεφτόμαστε για νέα μέτρα. Γενικά πρέπει να προσέξουμε αυτό τον καιρό που έχουμε πάρα πολλά κρούσματα, να προσέξουμε τις επαφές μας.», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Σημαντική σημείωση:
Μάλιστα, η κυρία Γκάγκα στις δηλώσεις της στο Mega έκανε ένα σαρδάμ το οποίο πολλοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το θεώρησαν ως σωστές δηλώσεις και κυκλοφορεί από το πρωί στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα η Μίνα Γκαγκά φαίνεται να λέει προς στιγμήν ότι: «Οι εμβολιασμένοι κολλανε και νοσούν περισσότερο».
Το θέμα είναι ότι προφανώς πρόκειται για σαρδάμ γιατί λίγο πιο μετά από συγκεκριμένη δήλωση αναφέρει ότι οι ανεμβολίαστοι κολλάνε και νοσούν 13 με 20 φορές περισσότερο. Άρα πρόκειται ξεκάθαρα για λάθος της εν τη ρύμη του λόγου.
Προφανώς λοιπόν και οι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που κολλανε και νοσούν περισσότερο, κάτι το οποίο είναι απολύτως ξεκάθαρο σε όλες τις υπόλοιπες δηλώσεις της.

Μίνα Γκάγκα – «Δεν υπάρχουν στο τραπέζι για την ώρα νέα μέτρα»
«Μπορεί να το συζητήσουμε αλλά ακόμα δεν υπάρχουν τέτοια μέτρα», ανέφερε για τις αλλαγές στο ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων.


«Αυτό που έχουμε δει οι επαφές που κυρίως οδηγούν σε κρούσματα. Είναι οι επαφές χωρίς μέτρα. Όταν φοράμε τη μάσκα, τηρούμε τα μέτρα και δεν συγχρωτιζόμαστε τα κρούσματα είναι λίγα», τόνισε για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων.

«Τα κρούσματα είναι από επαφές χωρίς προσοχή. Είναι σημαντικό σε χώρους εστίασης, να είμαστε εμβολιασμένοι», πρόσθεσε η κ. Γκάγκα.

Για την αύξηση των κρουσμάτων
«Όταν έχουμε πάρα πολλά κρούσματα, όπως έχουμε τώρα έχουμε και αντίστοιχα θανάτους. Δυο πράγματα είναι πολύ σημαντικά έχουμε περισσότερους θανάτους στους μη εμβολιασμένους, έχουμε θανάτους σε μεγάλους σε ηλικία και ανθρώπους που έχουν πολλαπλά προβλήματα υγείας», σημείωσε για την αύξηση των θανάτων.

«Έχουμε πολλά κρούσματα για τον αριθμό της χώρας, η διαμόλυνση είναι πολύ μεγάλη και να μην αργούν οι ασθενείς να μεταφερθούν στο νοσοκομείο», εξήγησε η κ. Γκάγκα.


Για την πίεση του ΕΣΥ
«Η ελληνική πολιτεία έχει συγκεκριμένες θέσεις δεν μπορούσε να στείλουμε σε περιβάλλον υψηλού κινδύνου ανθρώπους που δεν είναι εμβολιασμένοι», ανέφερε για τους υγειονομικούς υπαλλήλους.

«Η πίεση που έχουμε στο Ε.Σ.Υ δεν είναι ανάλογή με αυτή που έχουμε βιώσει στο παρελθόν», ωστόσο σχολίασε πως οι αντοχές των υγειονομικών, έχουν μειωθεί μετά από δύο χρόνια πανδημίας.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr