Σάλος από τη δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη: «Οι Σκοπιανοί θα είναι Μακεδόνες όπως ο Αντετοκούμπο Έλληνας».

Όλα δείχνουν ότι τα μπέρδεψε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης αναμιγνύοντας καταστάσεις, που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους και δημιουργώντας μεγάλο θόρυβο, που εκθέτει -άνευ λόγου- τη ΝΔ στους πολιτικούς της αντιπάλους.
Πιο συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ έχει ως εξής:

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να διευκρινίσει με δηλώσεις του στο κανάλι της Βουλής, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε μετά το λεκτικό του ατόπημα, όταν αποκάλεσε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, «Ακενοτούμπο», ενώ αγνοούσε ότι ο «Greek Freak» γεννήθηκε στα Σεπόλια, αλλά στην Αφρική.

«Ο Ακενοτούμπο, ο Ακενοτούμπο, που παίζει στο NBA ως Έλληνας… Ως Έλληνας δεν παίζει; Ο Έλληνας δεν λένε ότι είναι; Ιθαγένεια ελληνική έχει, κάπου στην Αφρική γεννήθηκε ο άνθρωπος», είπε το βράδυ της Τετάρτης σε εκπομπή του Blue Sky και επέμεινε, παρά τις προσπάθειες των άλλων καλεσμένων να του επισημάνουν ότι έκανε λάθος.

Πριν λίγο ο κ.Γεωργιάδης δήλωσε στο κανάλι της Βουλής
«Oτι είναι λίγο γλωσσοδέτης το όνομα του θέλω να είμαι ειλικρινής, είναι και για αυτό το έκανα λάθος. Είπα το ακριβώς ανάποδο από αυτό που έγραψαν στο διαδίκτυο. Το επιχείρημα μου σε μια κουβέντα για το αν η συμφωνία των Πρεσπών με το nationality είναι η εθνότητα ή η ιθαγένεια είπα δείτε το παράδειγμα του Αντετοκούνμπο. Δεν γνώριζα ότι έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, νόμιζα ότι έχει γεννηθεί στην Αφρική, δεν το είπα υποτιμητικά. Εχει πάρει την ελληνική ιθαγένεια, είναι Eλληνας γιατί έχει πάρει το nationality. Αρα όταν παίρνεις το nationality είσαι Έλληνας. Αρα και ο κάτοικος των Σκοπίων όταν πάρει το nationality Μακεδόνας, θα είναι Μακεδόνας. Οι Σκοπιανοί θα είναι μακεδόνες όπως ο Αντετοκούνμπο είναι Ελληνας. Τον έφερα ως παράδειγμα για να εξηγήσω τη συμφωνία των Πρεσπών» είπε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης και συμπλήρωσε:


«Ο Αντετοκούνμπο την πήρε την ιθαγένεια από την κυβέρνηση Σαμαρά, τον σεβόμαστε, τον τιμούμε, τον αγαπάω όχι γιατί είναι φανταστικός παίκτης αλλά γιατί έχει κάτι που με συγκινεί φοβερά. Πάει στην Αμερική, υψώνει την ελληνική σημαία, αγκαλιάζει την ελληνική σημαία και τραγουδά τον εθνικό ύμνο με μία υπερηφάνεια ανατριχιαστική. Για αυτό τον σέβομαι και τον αγαπώ πραγματικά».

Τα «τιτιβίσματα» του Άδωνι

Νωρίτερα πάντος, ο ίδιος έσπευσε μέσω twitter να κάνει διευκρινήσεις για το θέμα μέσω twitter: «Όταν κάποιοι έχουν κόλλημα…Εγώ δεν ισχυρίστηκα ότι δεν είναι Έλληνας αλλά το ακριβώς αντίθετο! Ότι είναι και ότι το nationality που εμπεριέχει η Συμφωνία των Πρεσπών όσο και αν το μεταφράζουν σε Ιθαγένεια τελικά είναι εθνότητα. Δηλ το αντίθετο από αυτό!».


ΠΗΓΗ: www.prototupo.gr