Σάκης Ρουβάς: Ήμουν βαριά δυσλεκτικός στο δημοτικό – Τότε έπεφτε πολύ ξύλο

Σημαντικές αποκαλύψεις για την παιδική του ηλικία έκανε ο Σάκης Ρουβάς σε συνέντευξή του στην Καθημερινή με αφορμή τη συναυλία που θα παραχωρήσει στο Ηρώδειο μαζί με την Σόνια Θεοδωρίδου.

Η εξομολόγηση για τη δυσλεξία

Ο διάσημος ποπ σταρ δεν δίστασε να δείξει την πικρία του για την επίθεση που δέχτηκε όταν ανακοινώθηκε ότι θα εμφανιστεί στο Ηρώδειο, ενώ μίλησε για τη βαριά δυσλεξία που είχε στο δημοτικό και το μπούλινγκ που βίωσε από τους συμμαθητές αλλά και τον δάσκαλό του.

«Μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης, αλήθεια σας λέω, αλλά αν δεν είσαι άριστος μαθητής, αστροναύτης δεν γίνεσαι. Εγώ ήμουν βαριά δυσλεκτικός. Τότε δεν μιλούσε κανείς για δυσλεξία και έπεφτε πολύ ξύλο. Ξύλο με χάρακα μέχρι τη ΣΤ΄ Δημοτικού. Πιο οδυνηρό ήταν το τράβηγμα του δασκάλου από τη φαβορίτα».

«Θέλω να γίνω καλύτερος σε κάτι. Ενοχλώ;»

Εδώ και μία δεκαετία, ο Σάκης Ρουβάς προσπαθεί και δοκιμάζει νέα πράγματα. Υποδύθηκε τον Διόνυσο στις «Βάκχες» που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Λιγνάδης, και τι δεν άκουσε. Τραγούδησε το «Αξιον Εστί» του Μ. Θεοδωράκη, και μόνο που δεν πέρασε από λαϊκό δικαστήριο.

«Δεν έχω στεγανά. Πάντα προσπαθούσα να πουσάρω τον εαυτό μου στα όριά του και να τα ξεπεράσω, ίσως λόγω του πρωταθλητισμού που έκανα μικρός. Όλοι οι φιλόσοφοι και οι θρησκείες λένε ότι ο άνθρωπος πρέπει να υπερβεί τα όριά του, να φύγει από το όριο του υλικού κόσμου και να καταφέρει να βρεθεί στον πνευματικό κόσμο. Θέλω να γίνω καλύτερος σε κάτι. Ενοχλώ; Δεν στέκομαι στο αν είμαι καλός ή όχι, αλλά στην προσπάθεια. Δηλαδή, θα χαθούμε όλοι οι άνθρωποι που δεν είμαστε τέλειοι;» πρόσθεσε ο τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς.