Ρύθμιση με 120 δόσεις και σε χρέη εργοδοτών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!
Www.true.gr

Ρύθμιση με 120 δόσεις και σε χρέη εργοδοτών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Κλειδώνει η ένταξη στην επικείμενη ρύθμιση των 120 δόσεων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το πρώην ΙΚΑ. Η νέα απόφαση της Εφορίας!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο, ιδιαίτερα ευνοϊκό σχήμα ρύθμισης αναμένεται να καλύπτει και τα χρέη εργοδοτών, εκτός από τις οφειλές των ατομικών εισφορών των μη μισθωτών.

Το επικρατέστερο σενάριο για τις οφειλές εργοδοτών προς το πρ. ΙΚΑ προβλέπει εξόφληση σε έως 120 δόσεις, με 50% έκπτωση στα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις ή 100% έκπτωση στις προσαυξήσεις εφόσον όμως, γίνει ολοσχερής εφάπαξ εξόφληση της βασικής οφειλής. Η ελάχιστη μηνιαία δόση τοποθετείται στα 50 ευρώ, με ετήσια προσαύξηση δόσης 5% ενώ αναμένεται να ενταχθούν βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη έως και το 2018.

undefined

Το σύνολο των εργοδοτών που οφείλουν και θα μπορούσαν να ωφεληθούν αγγίζει τους 500.000. Η πλέον πρόσφατη έκθεση του ΚΕΑΟ δείχνει πως το πλήθος των εργοδοτών του τ. ΙΚΑ είναι 490.785, οι οποίοι οφείλουν 18,18 δισ. ευρώ. Η πολυαναμενόμενη ρύθμιση προς τα Ταμεία θα συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο – σκούπα του υπουργείου Εργασίας που αναμένεται να προωθηθεί στη Βουλή αρχές Απριλίου. Εφόσον αυτός ο στόχος επιτευχθεί, η πρεμιέρα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τις αιτήσεις πρέπει να αναμένεται έως τα μέσα Απριλίου.


Η διαφαινόμενα ένταξη στο νέο σχήμα και των οφειλών των εργοδοτών ολοκληρώνει τη «βεντάλια» των ρυθμίσεων για τα χρέη προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ρυθμίζοντας ένα ογκώδες χαρτοφυλάκιο που το διακρατούν 1,4 εκατ. οφειλέτες και φτάνει στα 34 δισ.

Εφορία: Βάζει στο μάτι τις θυρίδες! Πως θα τις παρακολουθεί;
Υπό παρακολούθηση βάζει τις θυρίδες η Εφορία για 200.000 κατόχους! Περιουσιακά στοιχεία Ελλήνων ελέγχουν οι Αρχές! Έρχονται καμπάνες!

Συγκεκριμένα με τις θυρίδες που ενοικιάζονται από τις τράπεζες να έχουν αυξηθεί σε περίπου 200.000, το υπουργείο Οικονομικών είχε θέσει ως στόχο να επεκτείνει και σε αυτές τον φορολογικό έλεγχο.

Οι τράπεζες έχουν ήδη την υποχρέωση να γνωστοποιούν στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων το ποιοι πελάτες τους έχουν θυρίδες. Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, σε δεύτερη φάση οι τράπεζες θα κληθούν να μεταβιβάζουν ηλεκτρονικά μέσω του Συστήματος Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών, πληροφορίες όπως το κάθε πότε επισκέπτεται ο κάτοχος τη θυρίδα του.


Οι ημερομηνίες και η συχνότητα μετάβασης στις θυρίδες, μπορούν να αποτελέσουν ένδειξη φοροδιαφυγής, εάν συνδυάζεται με άλλες πληροφορίες ή ύποπτες κινήσεις των φορολογουμένων. Θεωρείται, επίσης, πως μπορεί να οδηγήσει τις διωκτικές Αρχές στους δρόμους του μαύρου χρήματος για την αποκάλυψη κυκλωμάτων λαθρεμπορίας ή τοκογλυφίας κ.λπ.

Θα μπορεί ενδεχομένως, όμως, να εκληφθεί και ως έμμεση απόδειξη εάν για παράδειγμα οι ελεγχόμενοι από την εφορία ισχυρίζονται ότι μια νέα κατάθεση μεγάλου χρηματικού ποσού σε τράπεζα προέκυψε από χρήματα που είχαν παλαιότερα σε λογαριασμό και τα μετέφεραν σε θυρίδες, αντί στο στρώμα υπό τον φόβο κουρέματος των καταθέσεων.

Η ΑΑΔΕ ποντάρει στο συγκεκριμένο μέτρο καθώς εκτιμά ότι θα ενισχύσει τα ταμεία της με περισσότερα έσοδα από ληξιπρόθεσμα χρέη, αφού σήμερα μεγάλος αριθμός κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών αποδεικνύεται ατελέσφορος.

Να σημειωθεί πως το άνοιγμα θυρίδας και η κατάσχεση του περιεχομένου της προβλέπονται ήδη, αλλά οι διαδικασίες είναι αυστηρές, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη δικαστικής απόφασης ή εισαγγελικής παραγγελίας.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr