Συμβαίνει Τώρα: ΤΕΛΟΣ «Έπεσαν» οι υπογραφές! Ιστορική ημέρα στις Πρέσπες – Νίμιτς εν μέσω λαϊκής οργής

– Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ υπογράφουν τη συμφωνία, στις Πρέσπες, παρουσία των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ – Έντονες αντιδράσεις για τη «Βόρεια Μακεδονία», τόσο στην Ελλάδα, όσο και στα Σκόπια – Φωτογραφίες και βίντεο – ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ LIVE BLOG
Μία νέα σελίδα της ιστορίας γράφεται σήμερα (17.06.2018) στις Πρέσπες. Νίκος Κοτζιάς, Νίκολα Ντιμιτρόφ και Μάθιυ Νίμιτς υπογράφουν τη συμφωνία για το Σκοπιανό, με την ΠΓΔΜ να μετονομάζεται σε Βόρεια Μακεδονία. Παρόντες οι πρωθυπουργοί Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ.

Η ιστορική στιγμή στο χωριό «Ψαράδες», στις Πρέσπες.


Εξέδρα για τις υπογραφές και… πούλμαν για τις μεταφορές
Μια μεγάλη εξέδρα περίπου 100 μέτρων έχει στηθεί ενώ φυσικά ο χώρος είναι προστατευμένος για το ενδεχόμενο βροχής.

Όλο το χωριό «ζει και αναπνέει» στους ρυθμούς της συμφωνίας ενώ άπαντες σε Ελλάδα και Σκόπια μιλούν για μια μικρή κοινότητα που βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων. Μάλιστα όπως αναφέρεται ήδη έχουν ναυλωθεί λεωφορεία για τη μετάβαση όσων επιθυμούν να παρευρεθούν στις Πρέσπες, από πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Τεράστιο ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ
Το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ είναι τεράστιο. Έχουν διαπιστευθεί 170 εκπρόσωποι Τύπου, ανάμεσά τους πολλοί από ξένα δίκτυα, που ταξίδεψαν στις Πρέσπες για την μεγάλη ημέρα.

Πηγη newsit.gr