Ριχάρδος gate. Οι μαύρες σακούλες, τα πακιστανικά κινητά και ο τρόμος των προσώπων της τηλεόρασης.

Πρώτος σας έγραψα από χθες νωρίς το πρωί για την εμπλοκή προσώπων της τηλεόρασης στο κύκλωμα της «Μαφίας του Χρυσού».

Και σας υποσχέθηκα πως θα επανέλθω με νέα στοιχεία.


Η δικογραφία που σχηματίστηκε δεν είναι η τελική. Καθώς όπως αναφέρεται ρητά εντός αυτής υπάρχουν και υποθέσεις που τελούν ακόμη υπό διερεύνηση. «Είμαστε στην αρχή.

Το κουβάρι τώρα άρχισε να ξετυλίγεται, δεν έχουμε δει ακόμη τίποτα» ανέφερε έμπειρος απόστρατος Ταξίαρχος της ΕΛΑΣ που συνομίλησα μαζί του χθες το βράδυ εκτιμώντας ο ίδιος πως νέα στοιχεία που ήδη κυκλοφορούν στη δημοσιογραφική πιάτσα θα επιβεβαιωθούν τις επόμενες ημέρες.

Εφόσον αποδειχθεί το ποινικό κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στην συνέχεια το νέο πόρισμα – όποτε και αν αυτό σχηματιστεί – θα διαβιβαστεί στις δικαστικές εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές.

Το πρόσωπα λοιπόν που εμπλέκονται στη νομιμοποίηση μαύρου χρήματος – αν αυτό αποδειχθεί – θα κληθούν να καταθέσουν ανομοτί (ως ύποπτοι δηλαδή) και εν συνεχεία εφόσον το κρίνουν οι δικαστές θα τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Τα βήματα από ‘κει και πέρα είναι προβλεπόμενα: Από άνοιγμα ή και πάγωμα τραπεζικών λογαριασμών έως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και προφυλάκιση.

Τι ερευνά τώρα η αστυνομία: Διακίνηση χρυσού και χρήματος με πλαστικές μαύρες σακούλες αλλά και κωδικοποιημένες συνομιλίες από πακιστανικά καρτοκινητά τις οποίες και κατέγραψαν οι κοριοί.

Μαθαίνω πως ένα εκ των δύο προσώπων της τηλεόρασης είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους δικηγόρους του.

Το άλλο πρόσωπο προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία του, έχει επικοινωνήσει και αυτό με τους δικηγόρους και αναμένει να δει πως θα κινηθούν οι εξελίξεις.

Οι οποίες τρέχουν με γοργούς ρυθμούς που μεταβληθούν σε ραγδαίους τα επόμενα 24ωρα. Για την ακρίβεια ισχύει η φράση που σας έγραψα χθες: Έρχεται τσουνάμι!

Πηγη nassosblog.gr