Από αυτά κινδυνεύεις: 4 Πράγματα που θα κάνεις απόψε πολύ πιο επικίνδυνα από το εμβόλιο της Astra Zeneca

Η μάχη με την πανδημία συνεχίζεται, στη διαδικασία του εμβολιασμού έχουν μπει πλέον και οι νεότεροι, αλλά η παραφιλολογία καλά κρατεί.

Στη χώρα του άκρατου ξερολισμού και της εκνευριστικής καχυποψίας (ακόμα και για πράγματα που δεν έχει κανείς ιδέα) παραμένει η συζήτηση για τις πιθανές παρενέργειες.

Την ώρα λοιπόν που ο μέσος νεοέλληνας φτύνει στον κόρφο του ακούγοντας για το Astra Zeneca και κάνει χαβαλέ για το πόσο βλαβερό μπορεί ν’ αποδειχθεί, ετοιμάζεται για μια σειρά πραγμάτων που θα τον απειλήσουν πολύ περισσότερο (και) αυτό το Πάσχα.

 

Για διαχρονικές συνήθεις από τις οποίες κινδυνεύει παραπάνω και μπορούν να τον φέρουν πολύ ευκολότερα τάβλα.

Όπως, για παράδειγμα, οι εξής:

Θα φας σαν χοίρος

Είτε νηστεύεις (που σιγά να μην), είτε όχι, μετράς αντίστροφα για την Κυριακή του Πάσχα. Από τη στιγμή κιόλας που θ’ ακουστεί το «Χριστός Ανέστη», το μάτι σου αρχίζει να γυαλίζει. Και στα αμέσως επόμενα λεπτά ξεκινάς ν’ αυξάνεις ραγδαία τις πιθανότητες για πλύση στομάχου: Με βουτιές στη μαγειρίτσα, ξεπετσιάσματα στο αρνί, πασχαλινά αυγά στο ενδιάμεσο (για να… καθαρίζει ο οισοφάγος) και τσουρέκια που συμπληρώνουν το φεστιβάλ χοληστερίνης.

 

Θα πιείς σαν νεροχύτης

Όπως και να ‘χει, οι γιορτές είναι ευκαιρία για παρέα και ποτό. Πόσω μάλλον τώρα που (με όσα έχουν προηγηθεί) τα έχουμε στερηθεί και τα δυο. Μπουχτισμένος λοιπόν από την κλεισούρα και ενθουσιασμένος που θα κάτσεις σε τραπέζι με περισσότερα από δυο άτομα, θα τα δώσεις όλα. Θα πιεις καμιά 65αριά ποτηράκια παραπάνω από τα πολλά που ούτως ή άλλως θα έριχνες στην καταπιόνα σου. Και ξεχνώντας ότι έχεις ξεσυνηθίσει, θα είσαι ζάντα ως το απόγευμα.

 

Θα καπνίσεις σαν φουγάρο

Δεν περιμένεις τις εορταστικές μέρες για να φουμάρεις. Στην καθημερινότητά σου φροντίζεις εξίσου να μαγαρίζεις τα μέσα σου. Όπως και να το κάνουμε όμως, οι δυο παράγοντες που προαναφέρθηκαν σηκώνουν και τσιγάρο: Μετά το φαΐ για να βοηθήσει στη χώνεψη. Μαζί με το πιοτί για να φτιαχτείς παραπάνω. Θα παίξει και κάνα πούρο -έτσι για τη φάση- δεν θέλει και πολύ για να φτύσεις κάναν πνεύμονα πάνω στο εορταστικό τραπέζι.

 

Θα πετάξεις βεγγαλικά

Δεν χρειάζεται να είσαι στο Βροντάδο της Χίου και να συμμετέχεις στον περιβόητο ρουκετοπόλεμο. Ακόμα και σπίτι σου να είσαι θ’ αγοράσεις κάνα πλακατζίκι «έτσι για το καλό» ή (ακόμα χειρότερα) θα δοκιμάσεις να φτιάξεις μόνος σου το βεγγαλικό που θα εκτοξεύσεις. Και αυτόματα θα μπεις στη λίστα των δεκάδων υποψήφιων θυμάτων, που καταγράφονται κάθε χρόνο να στραβώνονται ή να μετράνε τα δάχτυλά τους και να τους βγαίνουν λιγότερα.

Πηγη menshouse.gr