Ραγδαίες Εξελίξεις: Σκηνικό Πολέμου "Στήνουν" οι Τούρκοι στα Ίμια! Η Άρνηση του Τούρκου Πρέσβη να Δώσει Εξηγήσεις
Www.true.gr

Ραγδαίες Εξελίξεις: Σκηνικό Πολέμου «Στήνουν» οι Τούρκοι στα Ίμια! Η Άρνηση του Τούρκου Πρέσβη να Δώσει Εξηγήσεις

Μετά τα… χθεσινά και τις αλλεπάλληλες προκλήσεις Ερντογάν, τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για νέα ένταση στα Ίμια! – Η τουρκική Hürriyet αναφέριπως 11 τουρκικά πολεμικά έχουν περικυκλώσει τις βραχονησίδες! – Αναφέρει επίσης πως οκτώ ελληνικά πλοία έχουν επίσης σπεύσει στο σημείο – Το δημοσίευμα αναφέρει πως υπήρχαν στιγμές που ελληνικά και τουρκικά πλοία βρέθηκαν σε απόσταση 80 μέτρων μεταξύ τους! – Η Τουρκία απέρριψε με… συνοπτικές διαδικασίες το αίτημα της Ελλάδας με το οποίο το ΥΠΕΞ ζητούσε από τον Τούρκο πρέσβη να προσέλθει για εξηγήσεις!

Μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 12.02.2018, στα Ίμια, η Τουρκία όχι μόνο συντηρεί, αλλά ανεβάζει την ένταση!

Τι κι αν οι… ζυμώσεις στο διπλωματικό πεδίο ήταν εντονότατες, τι κι αν ο Ερντογάν είπε ξανά τα… δικά του, απειλώντας Ελλάδα και Κύπρο, η Τουρκία μοιάζει να ρίχνει λάδι στη φωτιά!

Νέο σκηνικό στα Ίμια;Δημοσίευμα της τουρκικής Hürriyet, περιγράφει ένα… σκηνικό πολέμου που έχει στηθεί γύρω από τα Ίμια! Συγκεκριμένα, το σχετικό άρθρο δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 13.02.2018.

Και αναφέρει πως από τις 14:30 το μεσημέρι υπάρχει έντονη κινητικότητα γύρω από τα Ίμια! Κάνει λόγο για συγκέντρωση πλοίων στις βραχονησίδες, τονίζοντας πως 11 τουρκικά πολεμικά έχουν σπεύσει γύρω από τα Ίμια.

Ακόμη τονίζει πως έχουν καταφθάσει οκτώ ελληνικά πλοία, ενώ σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους, τα τουρκικά πλοία στο σημείο περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- δύο πλοία ακτοφυλακής και δύο ταχύπλοα.Όπως σχολιάζουν οι Τούρκοι, στις 14:45 δύο ταχύπλοα με οπλισμένους Έλληνες στρατιώτες, κέντρισαν την προσοχή των τουρκικών δυνάμεων όταν έφυγαν από τη Λέρο και περνώντας στο ένα μίλι από τα Ίμια, κατευθύνθηκαν προς την Κω.

Περισσότερα σε λίγο…

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr