Ψυχολόγος Αποκαλύπτει: Δείτε Γιατί οι Γάμοι σε Μεγαλύτερη Ηλικία, είναι οι Πιο Ευτυχισμένοι

Όλοι ψάχνουν για την αγάπη. Δυστυχώς, πολλά ζευγάρια χωρίζουν. Συμβαίνει επειδή η πίεση από τα κοινωνικά στερεότυπα μπορεί να γίνει πιο δυνατή από τις πραγματικές τους επιθυμίες και πολλοί βιάζονται να παντρευτούν όχι για να κάνουν οικογένεια αλλά λόγω ανασφάλειας και ενθουσιασμού.

Σας προσκαλούμε να αξιολογήσετε την σχέση σας χρησιμοποιώντας αυτούς τους 7 παράγοντες:

7. Η αγάπη βοηθάει στην εξέλιξη του εαυτού μας

Ένα ώριμο άτομο ποτέ δεν σταματάει να εξελίσσει τον εαυτό του και η αγάπη μόνο δίνει δύναμη. Δεν φοβούνται να αλλάξουν τρόπο σκέψης και είναι έτοιμοι να παραδεχτούν τα λάθη τους.

Δύο άτομα που αγαπιούνται θα προσπαθούν πάντα για μία πιο αρμονική σχέση. Εάν ο σύντροφός σας θέλει να τον αποδεχτείτε όπως είναι και να ανεχτείτε τις κακές του συνήθειες, η σχέση ποτέ δεν θα εξελιχτεί και θα γίνεται άγνωστοι.

6. Πρώτα απ’όλα, αγάπη σημαίνει να δίνεις.

Ένα ανεξάρτητο άτομο δεν ψάχνει για έμπνευση στον σύντροφό του και δεν προσπαθεί να γεμίσει το κενό στην ψυχή του με εκείνον. Και οι δύο θα πρέπει να μοιράζονται όσα έχουν.

Οι ανώριμοι άνθρωποι θέλουν να αγαπηθούν αλλά δεν τους νοιάζει να αγαπήσουν. Μην σας φανεί παράξενο αν ένα τέτοιο άτομο σας αφήσει όταν βρεθείτε αντιμέτωποι με προβλήματα.

5. Μία από τις κύριες πλευρές της αγάπης είναι η θέληση.

Η αγάπη δεν είναι μόνο συναισθήματα αλλά και ένας δεσμός και κοινές αποφάσεις. Τα συστατικά μίας ώριμης σχέσης είναι κοινοί στόχοι, ειλικρινής επιθυμία να είστε μαζί και επικέντρωση της προσοχής και της ενέργειας σε ένα άτομο – παρά τους πειρασμούς.

Εάν μετά από κάθε τσακωμό μαζεύεις τα πράγματά σου και θυμάσαι τον πρώην, μάλλον η σχέση σου δεν θα κρατήσει πολύ.

4. Η αγάπη είναι δουλειά.

Το να έχεις υπομονή και να δίνεις προσοχή στις ανάγκες του συντρόφου σου. Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται βαρετά και κουραστικά αλλά είναι η βάση μίας αρμονικής σχέσης. Εάν θέλετε να δυναμώσετε την αγάπη σας, θα πρέπει να δουλέψετε σκληρά.

3. Η αγάπη είναι ευθύνη.

Η υπευθυνότητα είναι που κάνει έναν ενήλικο να ξεχωρίζει από ένα παιδί. Εάν ο σύντροφός σας δεν μπορεί να πάρει ευθύνες, τότε μάλλον δεν είναι έτοιμος για μία μακροχρόνια σχέση.

2. Το να αγαπάς σημαίνει να σέβεσαι την διαφορετικότητα του άλλου.

Ένα ώριμο άτομο έχει τους στόχους του και έχει βρει τον εαυτό του και γι’αυτό θα πρέπει να σεβόμαστε τα ενδιαφέροντά του. Μία τέτοια σχέση είναι ελεύθερη από την καταπίεση. Όσοι νοιάζονται μόνο για τα δικά τους ενδιαφέρονται δεν είναι έτοιμοι να ακούσουν, να καταλάβουν ή να παραδεχτούν οτιδήποτε.

1. Η αγάπη δεν θα σε προστατεύσει από το να πληγωθείς.

Η απογοήτευση και ο πόνος είναι κομμάτια της ζωής και κανείς δεν θα μπορεί πάντα να μας προστατεύει από αυτά. Θα πρέπει να είμαστε γενναίοι να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες και δεν θα πρέπει να παραπονιόμαστε ή να κατηγορούμε κανέναν.

Πηγή