Οι Ψυχολόγοι ξέρουν και αποκαλύπτουν 10 πράγματα που καθορίζουν πόσο θα διαρκέσει η σχέση σας

Κάθε σχέση κινδυνεύει να μην έχει αίσιο τέλος, άλλες περισσότερο κι άλλες λιγότερο. Όλοι θα θέλαμε να καταλάβουμε από την αρχή πόσο ισχυρή και χαρούμενη θα είναι ή δε θα είναι μελλοντικά, αλλά είναι αδύνατο να προβλεφθεί αυτό στα αρχικά της στάδια.

Υπάρχουν πολλά σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση ενός ζευγαριού είναι αρμονική και θα διαρκέσει για πολύ καιρό. Ο Gleb Tsipursky, Ph.D., είναι συνιδρυτής μιας μη εμπορικής οργάνωσης που ασχολείται με την ορθολογική σκέψη κι έχει περιγράψει μια σοφή προσέγγιση για τη λήψη των αποφάσεων.

Παρακάτω ακολουθούν αυτά τα σημάδια και θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε αν η σχέση σας θα είναι μακροχρόνια κι αν θα ανταπεξέλθει στις δύσκολες καταστάσεις. Στο τέλος του άρθρου, υπάρχει ένα σημάδι μπόνους. Θα αποκαλύψει ένα ασυνήθιστο χαρακτηριστικό που είναι κοινό για σχεδόν όλα τα ζευγάρια.

Συμπεριφορά σε αγχωτικές καταστάσεις

Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση πολύ αγχωτική. Μπορεί να πρόκειται για κάτι μικρό κι ασήμαντο, ή αντιθέτως για ένα μεγάλο και σημαντικό γεγονός που απαιτεί άμεση αντίδραση. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό εσείς και ο σύντροφός σας να αλληλοσυμπληρώνεστε.

Θα βοηθήσει και τους δυο σας να αποφύγετε τις εξαντλητικές αναλύσεις και τις υπερβολικά αργές αντιδράσεις. Για παράδειγμα, αν είστε παρορμητικός κι “εκρηκτικός” σε αγχωτικές καταστάσεις, ένας ήρεμος και ισορροπημένος σύντροφος θα σας βοηθήσει να πάρετε τις σωστές αποφάσεις, αντί να βγάλετε λανθασμένα συμπεράσματα παρασυρμένοι από τα συναισθήματα της στιγμής.

Τρόπος σκέψης

Εσείς και ο σύντροφός σας είστε ενήλικες κι αυτοδύναμοι, ο καθένας σας έχει τη δική του γνώμη, τις δικιές του προτιμήσεις κι απόψεις. Αυτές οι απόψεις μπορεί να είναι παρόμοιες ή και τελείως διαφορετικές. Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι οι σκέψεις και τα συναισθήματα του συντρόφου σας δεν είναι πανομοιότυπα με τα δικά σας.

Ποτέ μην παίρνετε αποφάσεις και για τους δυο σας και μην προσποιείστε ότι μπορείτε εύκολα να διαβάσετε το μυαλό του συντρόφου σας. Είναι λάθος! Οι ερωταπαντήσεις είναι το κλειδί για μια υγιή και αρμονική σχέση.

Ερωτήσεις

Αυτό το σημάδι είναι η συνέχεια του προηγούμενου. Μην περιμένετε από τον σύντροφό σας να διαβάζει τις σκέψεις σας. Να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς με τους δικούς σας ανθρώπους και να μοιράζεστε μαζί τους τα συναισθήματα και τις ανησυχίες σας.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να σας κάνει μια αγκαλιά, να του το ζητήσετε, αντί να τον περιμένετε να μαντέψει τι θέλετε. Να λάβετε όμως υπόψη σας, ότι είστε υπεύθυνοι μόνο για την έκφραση της επιθυμίας σας. Ο σύντροφός σας μπορεί να ενεργεί σύμφωνα με τη θέλησή του, λαμβάνοντας υπόψη τις δικές του ανάγκες κι επιθυμίες.

7. Προσωπικός χώρος

Αν περνάτε πάντα όλο σας το χρόνο μαζί, τότε όλες οι κοινές δραστηριότητες θα γίνουν μια ρουτίνα κι ο σύντροφός σας επίσης θα γίνει μέρος αυτής της ρουτίνας. Θα πρέπει να ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον να αναπτύσσει χόμπι και να βρείτε κοινά σημεία επαφής σε αυτά.

Αφιερώστε 1-2 ημέρες την εβδομάδα για να κάνετε κάτι ασυνήθιστο κι ενδιαφέρον μαζί. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ευχάριστες αναμνήσεις που δημιουργείτε με τον σύντροφό σας βοηθούν να διατηρήσετε μια ισχυρή σχέση.

6. Σχέδια για το μέλλον

Οι στόχοι, οι επιθυμίες και οι φιλοδοξίες σας στη ζωή δεν πρέπει να είναι ίδιες. Ωστόσο, θα ήταν σπουδαίο αν η κατανόηση της επιτυχίας σας από τον σύντροφό σας, ήταν παρόμοια με τη δική σας σε κάποιο βαθμό. Εάν σχεδιάζετε να συνεχίσετε την επαγγελματική σας καριέρα μέχρι να γίνετε 40 χρονών, αλλά ο σύντροφός σας ονειρεύεται να αποκτήσει 3 παιδιά το συντομότερο δυνατό, τότε προφανώς θα έχετε πολλές διαφωνίες στην οικογενειακή σας ζωή. Αυτός είναι ο λόγος που είναι σημαντικό να συζητήσετε τις προτεραιότητες της ζωής σας το συντομότερο δυνατό.

5. Σχέσεις με φίλους

Οι φίλοι είναι ένα σημαντικό μέρος της ζωής κάθε ανθρώπου κι αν τους στερηθεί αυτό θα σημαίνει να χάσει κάτι ζωτικό για εκείνον. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο σύντροφος που θα σας αγαπάει, θα αντιμετωπίζει πάντα τους φίλους σας με σεβασμό, ακόμα κι αν δεν του αρέσουν πάρα πολύ. Αυτός ο τύπος συμπεριφοράς είναι ένας δείκτης ωριμότητας και φροντίδας του ανθρώπου που αγαπά κάποιος.

4. Σχέσεις με συγγενείς

Οι συγγενείς είναι ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Γι ‘αυτό, οι καλές σχέσεις με την οικογένεια του συντρόφου σας είναι το κλειδί για μια καλή σχέση μεταξύ σας. Εάν διαμαρτύρεστε συνεχώς για τους γονείς της συζύγου ή του συζύγου σας, θα υπάρξουν συγκρούσεις μεταξύσας.

3. Υγιείς συγκρούσεις

Οι υγιείς συγκρούσεις μπορούν να χτίσουν μια υγιή σχέση. Εάν βγαίνετε ραντεβού με κάποιον και σκοπεύετε να μην τσακωθείτε, είναι πιθανό ότι η πρώτη συζήτηση θα φέρει τη σύγκρουση. Η λύση είναι να προσπαθήστε να κατανοήσετε κάποιους τρόπους που βοηθούν στην αποφυγή και στην επίλυση των συγκρούσεων και να τους συζητήσετε με τον σύντροφό σας.

2. Γιορτάστε τις επιτυχίες

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ζείτε με ένα άτομο που μειώνει τα επιτεύγματά σας και δε νοιάζεται καθόλου για την επιτυχία σας.

Στα αρμονικά και χαρούμενα ζευγάρια, οι σύντροφοι αισθάνονται ευτυχείς για τις επιτυχίες τους και εμπνέουν ο ένας τον άλλον, για να επιτύχουν νέους στόχους.

1. Συμβιβασμός

Εάν δεν συμβιβαστείτε με το αγαπημένο σας πρόσωπο σε μικρά αλά και σε μεγάλα πράγματα, τότε θα έχετε πολλές άσχημες συγκρούσεις και ίσως το αποτέλεσμα να είναι η διάλυση της σχέσης.

Μπόνους: Ο τύπος σχέσης που είναι προορισμένος για την επιτυχία

Οι άνθρωποι μπορούν να περιγράψουν τις σχέσεις αλλά και να αγαπήσουν διαφορετικά. Υπάρχουν όμως, τουλάχιστον 2 τύποι σχέσεων που συνδυάζουν τις περισσότερες εκδοχές της αγάπης:

Τύπος 1: “τέλεια ενότητα”

Τύπος 2: “αγάπη-ταξίδι”

Στην πρώτη περίπτωση, οι σύντροφοι βλέπουν ο ένας τον άλλο ως “το ιδανικό άλλο τους μισό”. Μπορεί να πιστεύουν ότι φτιάχτηκαν ο ένας για τον άλλον. Στη δεύτερη περίπτωση, οι σύντροφοι δεν περιγράφουν τις ομοιότητες και τις διαφορές τους, αλλά όλα όσα έζησαν μαζί.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα ζευγάρια του δεύτερου τύπου έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να δημιουργήσουν μια αρμονική και μακροχρόνια σχέση, επειδή είναι έτοιμοι για τις δυσκολίες που τους περιμένουν και δεν θεωρούν ότι ο σύντροφός τους είναι ο ιδανικός.

ΠΗΓΗ: trelokouneli.gr