Ο Αμερικανός Πολ Αλεξάντερ προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα πριν από σχεδόν 70 χρόνια και όλο αυτό το διάστημα έζησε κλεισμένος σε ένα σιδερένιο πνεύμονα.

Ο Αλεξάντερ γεννήθηκε στο Τέξας και το 1952 σε ηλικία 6 ετών έπεσε θύμα αυτής της σοβαρής ασθένειας.

Μέσα σε λίγες μόνο μέρες παρέλυσε από το λαιμό και κάτω. Επειδή δεν μπόρεσε να κινηθεί ή να αναπνεύσει, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου αρχικά κηρύχθηκε νεκρός.

Όμως εκεί ένας γιατρός του έκανε τραχειοστομία και κατάφερε να τον σώσει.
Όμως ήταν απαραίτητο ο μικρός Αλεξάντερ να μπει σε έναν τεχνητό πνεύμονα.

Ο σιδερένιος πνεύμονας είναι μια κυλινδρική μεταλλική μηχανή που προσφέρει μηχανική υποστήριξη αναπνοής σε ασθενείς που έχουν απωλέσει τον έλεγχο στους μύες τους.

Όπως αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ του Μιτς Σάμμερς, ο Αλεξάντερ εξιστορεί πως οι άνθρωποι εκείνης της εποχής δεν ένιωθαν όμορφα με την εικόνα του μέσα στον σιδερένιο πνεύμονα.

“Ένιωθα λες και ένιωθαν πολύ άβολα όταν ήταν γύρω μου”, θυμάται ο Αλεξάντερ.

Σαν νεαρός άντρας, ο Αλεξάντερ αντιμετώπιζε πρόβλημα μέχρι και να γίνει δεκτός στο κολλέγιο, καθώς οι υπεύθυνοι του είπαν ότι είχε πολύ μεγάλη αναπηρία για να γίνει φοιτητής.

Σε ηλικία 6 ετών ο Αλεξάντερ έπεσε θύμα αυτής της πολιομυελίτιδας. Μέσα σε λίγες μόνο μέρες παρέλυσε από το λαιμό και κάτω.

Έπειτα από δύο χρόνια επιμονής, Ο Αλεξάντερ έγινε τελικά δεκτός στο πανεπιστήμιο και κατάφερε να σπουδάσει δικηγόρος.

Ο Αλεξάντερ, παρά την αναπηρία του ισχυρίζεται ότι του αρέσει να διαβάζει, να ζωγραφίζει πίνακες με το στόμα και να διαβάζει, αλλά μισεί την τηλεόραση.

“Ξυπνάω, βουρτσίζω τα δόντια μου, πλένω το πρόσωπό μου, ξυρίζομαι και παίρνω το πρωινό μου, φυσικά με λίγη βοήθεια” λέει ο Αλεξάντερ για την καθημερινή ρουτίνα του κάθε πρωί.

“Ανεξάρτητα από το πού προέρχεστε ή ποιο είναι το παρελθόν σας ή οι διαφορετικές προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσετε, μπορείτε πραγματικά να κάνετε οτιδήποτε ονειρευτείτε. Απλά πρέπει να το σκεφτείτε και να δουλέψετε πολύ σκληρά. Η ιστορία μου είναι ένα παράδειγμα για το ότι το παρελθόν σας ή ακόμα και η αναπηρία σας δεν χρειάζεται να καθορίσουν τη ζωή σας και το μέλλον σας” λέει ο Αλεξάντερ, ελπίζοντας ότι η δική του ιστορία θα αποτελέσει παράδειγμα και θα δώσει κουράγιο σε κάποιους ανθρώπους.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι με το πέρασμα των ετών έχουν εφευρεθεί πιο σύγχρονοι αναπνευστήρες, ο Αλεξάντερ αποφάσισε να συνεχίσει να ζει με τον παλιό του σιδερένιο πνεύμονα, σύμφωνα με το πόρταλ Ary News.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: freshnews.eu