Ψείρες, μικρόβια και επικίνδυνα χημικά: ΔΕΙΤΕ γιατί πρέπει να πλένουμε 2 φορές τα καινούργια ρούχα!
Www.true.gr

Ψείρες, μικρόβια και επικίνδυνα χημικά: ΔΕΙΤΕ γιατί πρέπει να πλένουμε 2 φορές τα καινούργια ρούχα!

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως δεν είναι απαραίτητο να πλένουν τα ρούχα που μόλις αγόρασαν. Όσο καθαρά και αν φαίνονται, στην πραγματικότητα έχουν ταξιδέψει σε διάφορες χώρες που δεν τηρούν πάντα το νομοθετικό πλαίσιο για τα χημικά που χρησιμοποιούνται στα υφάσματα.

Ο καθηγητής δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο Columbia, Donald Belsito, εξηγεί σε νέο άρθρο της Wall Street Journal γιατί το να πλένουμε δύο φορές τα καινούργια ρούχα μας είναι σημαντικό.

Σύμφωνα με νέο άρθρο της Wall Street Journal, τα καινούργια ρούχα πρέπει να πλένονται δύο φορές πριν φορεθούν, καθώς οι βαφές των υφασμάτων μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο δέρμα.


Τα περισσότερα συνθετικά υφάσματα βάφονται με χρώματα ανιλίνης, της οποίας τα κατάλοιπα φεύγουν συνήθως με δύο πλυσίματα, η οποία προκαλεί συχνά εξανθήματα και έντονο κνησμό. Όπως αναφέρει το άρθρο, δεν είναι λίγες οι φορές που τα ρούχα περιέχουν μεγάλα ποσοστά ρητίνης ουρίας-φορμαλδεΰδης, η οποία χρησιμοποιείται για να μην τσαλακώνονται τα συνθετικά υφάσματα.

Ακόμα, ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι έχουν ακουμπήσει και δοκιμάσει τα ρούχα που βρίσκονται τώρα στα ράφια της ντουλάπας μας. Μικρόβια, ακόμα και ψείρες, μπορεί να κρύβονται στα φαινομενικά ολοκαίνουργια ρούχα μας.


«Έχω δει περιπτώσεις (ανθρώπων) με ψείρες που πιθανότατα μεταδόθηκαν από την δοκιμή ρούχων», εξηγεί ο δόκτωρ Belsito, ο οποίος πρόσθεσε πως με αυτό τον τρόπο είναι δυνατή ακόμα και η μετάδοση ψωρίασης.

Ο δερματολόγος προτείνει στους ασθενείς του να πλένουν δύο φορές τα καινούργια ρούχα τους, ανεξάρτητα από τα υφάσματα από τα οποία είναι φτιαγμένα.

[Πηγή]

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr