Ψινάκης: «Δουλεύω από το πρωί ως το βράδυ. Να βγω να πω τι;» – Άφησε αιχμές κατά του δημάρχου Ραφήνας

Ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, έδωσε τελικά, σημεία ζωής έπειτα από δύο ημέρες, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την απουσία του και την τραγωδία που έπληξε τον δήμο του και με το γνωστό στυλ του τα έριξε και στον δήμαρχο Πικερμίου-Ραφήνας.

«Η περιοχή έπαθε τεράστια καταστροφή που πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Όταν υπάρχουν νεκροί πρέπει να δείξεις σεβασμό. Ή κάθεσαι και δουλεύεις ή βγαίνεις και μιλάς παντού. Δουλεύουμε με όλους τους φορείς να καλυφθούν άμεσα οι ζημιές» σημείωσε στις επικρίσεις ότι έμεινε εξαφανισμένος τις πιο κρίσιμες στιγμές, διαβεβαιώνοντας ότι βρισκόταν στον δήμο όσο εξελισσόταν η πύρινη λαίλαπα και άφηνε πίσω της αποκαΐδια και νεκρούς.

Υπογράμμισε ότι υπάρχει παρανόηση, καθώς το Μάτι ανήκει στον δήμο Μαραθώνας και όχι στον δήμο Ραφήνας, αφήνοντας αιχμές κατά του δημάρχου Ραφήνας «Μάλλον έχετε μπερδευτεί γιατί βγαίνει και μιλάει παντού» είπε σκωπτικά και πρόσθεσε: «Τι να βγω να κάνω, να πω τι, χρειάζεται σεβασμός».

«Όταν έγινε αυτό το πράγμα το δικό μου σπίτι καήκε σε δευτερόλεπτα. Οκτώ μποφόρ με πεύκα, είναι σαν να βάζεις σεσουάρ στο τζάκι» είπε και επεσήμανε: «Να μην προκαλούνται εντυπώσεις, εντολή εκκένωσης σε τέτοιες περιπτώσεις δίνει η πυροσβεστική» απορρίπτοντας τη θέση που του ανέφεραν ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία την εύθυνη για αυτό φέρει ο αρμόδιος δήμος.

«Δουλεύω από το πρωί ως το βράδυ. Είμαστε συντονισμένοι με όλους, στο κέντρο επιχειρήσεων, παίρνουμε έντολες και μόλις έσβησε η φωτιά λειτουργήσαμε με όλους τους φορείς, τον Τόσκα, τον Σπίρτζη φέραμε μηχανικούς, βρήκαμε τρόφιμα, η παρουσία των εθελοντών ήταν εκπληκτική…» υπογράμισε.

«Έως το ξημέρωμα αγνοούνταν 40-50 άτομα σε Μάτι και Νέο Βουτζά και για να αγνοούνται τόσες μέρες τα νέα δεν θα είναι καλά» σημείωσε τονίζοντας ότι από τα 1.900 σπίτια στο Μάτι και τα 1.100 στον Νέο Βουτζά έχουν καεί τα 2/3.

ΠΗΓΗ: thecaller.gr