Θέαμα σε εμπορικό κέντρο έγινε ένας ομοφυλόφιλος άνδρας με έναν ετεροφυλόφιλο όταν ο δεύτερος θέλησε να επιτέθηκε φραστικά στον πρώτο.

Ένας ταραχοποιός, προσβεβλημένος από την εμφάνιση ενός ομοφυλόφιλου, απειλούσε να “τον πλακώσει στο ξύλο” κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Gay Parade στη Βαρκελώνη.

Η αντιπαράθεση τραβήχτηκε σε ένα εστιατόριο McDonald’s στην πόλη και ο άντρας που ξεκίνησε τον καυγά ισχυρίστηκε ότι ο ομοφυλόφιλος ήταν ντυμένος ακατάλληλα, καθώς υπήρχαν παιδιά στο εστιατόριο.

To θύμα της λεκτικής βίας ήταν ντυμένο με ένα κίτρινο μπλουζάκι και κοντό τζιν σορτσάκι και αποκρίθηκε στον σεκιούριτι των McDonald’s ότι δεν χρειάζεται να ανεχτεί έναν άντρα να του λέει πώς να ντυθεί.

Το βίντεο κυκλοφόρησε στο Twitter και έχει δει πάνω από 4,2 εκατομμύρια προβολές.

Ο ομοφυλόφιλος άνδρας έμμενε στο ότι ήταν το Gay Pride
Ο άντρας με τα μαύρα ακούγεται να λέει: “Σου λέω να είσαι διακριτικός, είσαι σε δημόσιο χώρο.Δεν με νοιάζει αν είσαι γκέι.”

Όταν ο άλλος επεσήμανε ότι ήταν η «Ημέρα Gay Pride», ο άλλος άντρας απάντησε: “Δεν με νοιάζει τι μέρα είναι, είναι επίσης μια καλή μέρα για να σε πλακώσω. Θες να το δεις;” Πρόσθεσε: “Θα σε πλακώσω στο ξύλο μέχρι να γίνεις ετεροφυλόφιλος.”

Ο υπεύθυνος ασφαλείας μπήκε ανάμεσα στους δύο άνδρες, καθώς ο νεαρός που γιορτάζει το Pride Parade ρώτησε τι είχε κάνει λάθος.

Ο επιτιθέμενος αργότερα δήλωσε: “Όταν βγεις έξω, θα σε χτυπήσω τόσο δυνατά που η περηφάνια σου θα εξαφανιστεί”.

Ενθάρρυνε επίσης να καλέσει την αστυνομία ή “όποιον θέλεις.”

Τελικά, το πρόσωπο που τραβούσε με την κάμερα, που ήταν μαζί με το θύμα, τον έσπρωξε μακριά και οι δύο τους χωρίστηκαν.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η αστυνομία έφτασε στο εστιατόριο λίγο αργότερα, αλλά το θύμα αρνήθηκε να ασκήσει κατηγορίες εναντίον του άλλου άντρα.

Το εστιατόριο McDonald’s καταδίκασε την επιθετικότητα και πρόσθεσε ότι το προσωπικό ασφαλείας κάλεσε την αστυνομία.

Το περιστατικό προκάλεσε επίσης μια θυμωμένη απάντηση από την Δήμαρχο της Βαρκελώνης Ada Colau και τον Albert Rivera, αρχηγό του ισπανικού πολιτικού κόμματος «Ciudadanos».

Αφού σηκώθηκε η σημαία του ουράνιου τόξου έξω από το δημαρχείο, η Colau δήλωσε: “Οι ομοφυλόφοβοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην πόλη μας, θα σταθούμε δίπλα στις κοινότητες LGTBQ και δεν θα ανεχτούμε καμία διάκριση.”