Ψαράς βλέπει μια Τραυματισμένη Χελώνα να Επιπλέει στη Θάλασσα. Μόλις την Κοίταξε από πιο Κοντά; Έπαθε το ΣΟΚ της Ζωής του!
Www.true.gr

Ψαράς βλέπει μια Τραυματισμένη Χελώνα να Επιπλέει στη Θάλασσα. Μόλις την Κοίταξε από πιο Κοντά; Έπαθε το ΣΟΚ της Ζωής του!

Απλά δείτε το καημένο πλασματάκι. Ένας ψαράς ανακάλυψε αυτή την χελώνα καρέτα καρέτα, βάρους 100 κιλών κοντά σε ακτή της Τασμανίας. Ο ψαράς την έπιασε επειδή κατάλαβε ότι η χελώνα είχε ανάγκη από βοήθεια.

Από τα βαλανόστρακα σε όλο της το σώμα ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν άρρωστη εδώ και καιρό.
Ο ψαράς που την βρήκε είπε ότι δεν μπορούσε καν να βυθιστεί κάτω από το νερό.

Το Πρόγραμμα Προστασίας Θαλάσσιας Ζωής (Marine Conservation Program, MCP) ανέλαβε να φροντίσει αυτή την ληθαργική θαλάσσια χελώνα. Το MCP είπε ότι είναι ένα σπάνιο θέαμα για τα νερά της Τασμανίας. Της έκαναν όλες τις εξετάσεις, ακόμα και ακτινογραφίες (για να δουν αν είχε φάει πλαστικό ή εξοπλισμό ψαρέματος).
Δεν υπήρχαν ενδείξεις για τίποτα από τα δύο στο έντερό της. Στην συνέχεια, έπρεπε να αφαιρέσουν τα βαλανόστρακα, ένα ένα.

Έδωσαν στην χελώνα μερικά υγρά για να δυναμώσει. Το MCP θα περιμένει μέχρι να γίνει πιο δυνατή για τα αποφασίσουν τι θα συμβεί στη συνέχεια. Το σημαντικότερο είναι ότι είναι ασφαλής και ότι έχει ιατρική φροντίδα.
Οι χελώνες καρέτα καρέτα βρίσκονται στην λίστα των ειδών υπό εξαφάνιση από το 1978, σύμφωνα με το National Geographic. H ρύπανση, η αλιεία γαρίδας και η καταπάτηση των περιοχών όπου αναπαράγονται έχουν συμβάλει στην παρακμή τους.

Οι χελώνες καρέτα καρέτα είναι οι μεγαλύτερες χελώνες με σκληρό κέλυφος και μπορούν να φτάσουν τα 9 μέτρα σε μήκος και τα 113 κιλά σε βάρος. Είναι σαρκοφάγες και τρώνε μέδουσες, καβούρια και ψάρια.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr