Ψαχτείτε Όλοι Τώρα: Aυτά είναι τα Βιβλία του «Χάρι Πότερ» των 10€ που σήμερα Αξίζουν 100.000!

Στο Γλόστερ της Βρετανίας

Το νου σας στα καταστήματα μεταχειρισμένων βιβλίων…
Απίστευτα τυχερή φάνηκε μια 21χρονη Βρετανίδα, η οποία «έπεσε» πάνω σε τρία βιβλία της διάσημης σειράς «Χάρι Πότερ» σε ένα κατάστημα μεταχειρισμένων ειδών στο Γκλόστερ και αποφάσισε να τα αγοράσει, θέλοντας – ως παθιασμένη φαν του νεαρού μάγου – να τα προσθέσει στη συλλογή της.

Επιστρέφοντας σπίτι, η Hayley Malsom που είχε πληρώσει μόλις 9 λίρες (10 ευρώ) και για τα τρία βιβλία ανακάλυψε κάτι συγκλονιστικό: Ότι επρόκειτο για εξαιρετικά σπάνια αντίτυπα της πρώτης έκδοσης, που αξία τους αγγίζει τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ.


Ειδικότερα, πρόκειται για ελάχιστα φθαρμένα αντίτυπα του «Κυπέλλου της Φωτιάς», του «Τάγματος του Φοίνικα» και του «Ημίαιμου Πρίγκηπα» που πωλούνταν στο κατάστημα μόλις έναντι 3 ευρώ έκαστο.
«Απ’ όσο γνωρίζω, το προσωπικό στο κατάστημα δεν είχε ιδέα ότι επρόκειτο για βιβλία της πρώτης έκδοσης. Κι εγώ η ίδια δεν το είχε συνειδητοποιήσει μέχρι που γύρισα σπίτι. Δεν έχω πάει ακόμα σε εκτιμητή, αλλά μετά από μια σύντομη αναζήτηση στο Google ανακάλυψα ότι ένα παρόμοιο βιβλίο πωλήθηκε πρόσφατα έναντι 60.000 λιρών» είπε η Hayley στην Daily Mail.

Το παράξενο πάντως είναι ότι, παρά τη μεγάλη τους αξία, η 21χρονη σκοπεύει να κρατήσει τα αντίτυπα. «Είμαι φανατική θαυμάστρια του Χάρι Πότερ από τότε που διάβασα το πρώτο βιβλίο το 2007», εξηγεί η νεαρή, υπογραμμίζοντας ότι για την ίδια είναι πολύ σημαντικό να έχει τα συγκεκριμένα βιβλία στη συλλογή της.

ΠΗΓΗ