Πρόταση μομφής: Επεισόδιο στη Βουλή με την Χρυσή Αυγή – Παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής!
Www.true.gr

Πρόταση μομφής: Επεισόδιο στη Βουλή με την Χρυσή Αυγή – Παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής!

– Πάγωσε η Βουλή από τα όσα βγήκαν από τα χείλη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση! – Ζήτησε την σύλληψη του υπουργού Αμυνας, του πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας – Ούρλιαζε: «Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες!», κατά την διάρκεια της συζήτησης της πρότασης μομφής – Την σύγκληση των οργάνων για την αποβολή της Χρυσής Αυγής προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Βουλής

Λέξεις που δεν έχουν ειπωθεί ποτέ στο ελληνικό κοινοβούλιο βγήκαν από τα χείλη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπραρμπαρούση κατά την διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τη ΝΔ. Ο κ. Μπαρμπαρούσης επι της ουσίας κάλεσε σε πραξικόπημα! «Καλώ την στρατιωτική ηγεσία της χώρας », είπε, «να συλλάβει τον Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο, τον Προκόπη Παυλόπουλο για να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες!»

Τις δηλώσεις Μπαρμπαρούση καταχειροκρότησαν οι παρόντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, κατεβαίνοντας από το βήμα και ενω τον αποδοκίμαζαν οι συνάδελφοί του από τα άλλα κόμματα, εκείνος τους έδειχνε με το δάχτυλο και φώναξε πολλές φορές: «Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες!» Νωρίτερα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, απείλησε τον πρωθυπουργό και χρησιμοποίησε εκφράσεις πεζοδρομίου για τον υπουργό Αμυνας. Είπε μεταξύ άλλων: «Αλέξη Τσίπρα, είσαι άπατρις, Αλέξη Τσίπρα δεν θα σε φυλάνε πάντα διμοιρίες ΜΑΤ» και «Καμμένε να έρθεις με φουστίτσες πάνω στο μικρό μου πόνι».

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής συνόδευσαν τον συνάδελφό τους έξω από την αίθουσα και στην Ολομέλεια εμφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς ο οποίος όμως το μόνο που είπε ήταν: «Κάθε βουλευτής εδώ στην αίθουσα αυτή είναι εκπρόσωπος του Έθνους και αναλαμβάνει την ευθύνη των λόγων του. Δεν άκουσα τι συνέβη. Ο Πρόεδρος της Βουλής λειτουργεί με τρόπο αντιδεοντολογικό. Σας πονάει η παρουσία της φωνής των Ελλήνων εθνικιστών εντός και εκτός της Βουλής».

Στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση, απάντησε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. «Σήμερα», είπε, «έπεσαν οι μάσκες. Η Χρυσή Αυγή βεβαίως που έχει έρθει εδώ με την ψήφο του ελληνικού λαού κάλεσε σε πραξικόπημα εναντίον του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και μάλιστα σε στρατιωτικό πραξικόπημα», είπε. Επεσήμανε ότι βρισκόμαστε προ μιας προφανούς προσπάθειας κλιμάκωσης με στόχο την πρόκληση επεισοδίων σήμερα, αύριο και την Κυριακή. Και με τη διαπίστωση ότι η τοποθέτηση του βουλευτή συνιστά ανοιχτή προτροπή για πραξικόπημα εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος και για επεισόδια σε θυλάκους -αν υπάρχουν- μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις.


Ομόθυμη ήταν η καταδίκη όσων είπε ο Κ. Μπαρμπαρούσης από τα κόμματα ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι θα συγκληθούν άμεσα τα αρμόδια όργανα για τη λήψη αποφάσεων με εισήγηση να μην συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή στη συζήτηση.
Όλη η παρέμβαση Βούτση για την πρόκληση Μπαρμπαρούση

«Προσωπικά σας συγχαίρω για τον τρόπο που προεδρεύσατε, το λέω από καρδιάς, διότι όταν ο προηγούμενος ομιλητής έφτασε στα όρια και έξω από αυτά της πατριδοκαπηλίας και αναφέρθηκε περί «απάτριδος πρωθυπουργού» και «απάτριδων» γενικά και ύστερα όλα τα απαράδεκτα που έλεγε ο κύριος Μπαρμπαρούσης τον ανακαλέσατε στην τάξη και νομίζω ότι πράγματι με αυτά τα αντανακλαστικά θα πρέπει το Προεδρείο επί τόπου να θέτει τα ζητήματα. Τα προηγούμενα είναι πράγματα που έχουν ξανακουστεί και που έχουν τα όριά τους. Το ζήτημα είναι ότι σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έπεσαν οι μάσκες. Η πολιτική δύναμη «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», η οποία βεβαίως έχει έρθει εδώ 3-4 φορές με τη ψήφο ορισμένων συμπολιτών μας, ευθύτατα κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος και μάλιστα με την επίνευση της πλειοψηφίας από ότι κατάλαβα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής. Θέλω να είμαι σαφής και δίκαιος γιατί είναι κρίσιμες οι στιγμές. Χθες μίλησε από εδώ ο Πρόεδρος της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής και δεν έθεσε τέτοια ζητήματα. Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας κλιμάκωσης η οποία είναι απολύτως εσκεμμένη, σχεδιασμένη, διχαστική και θέλει να προκαλέσει σήμερα, αύριο και την Κυριακή βίαια επεισόδια και διχασμό μέσα στον ελληνικό λαό και θέλει να προκαλέσει και ελάχιστους, ίσως, θύλακες ή πρόσωπα, που κι αυτό το αμφισβητώ, μέσα στις ένοπλες δυνάμεις, ταραχή.

Είναι πράγματα τα οποία δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά καθ’ οιονδήποτε τρόπο, στο πλαίσιο του Συντάγματος μια του Κανονισμού της Βουλής, και βεβαίως θα ληφθούν μέτρα και θα γίνουν σχετικές εισηγήσεις ως προς της Επιτροπή Δεοντολογίας, πλην όμως θεωρώ- και θα εισηγηθώ να γίνει μια έκτακτη διάσκεψη γι’ αυτό το θέμα- για τη μη παρουσία αυτών των κυρίων και των κυριών περαιτέρω μέσα σε αυτή τη Βουλή, τουλάχιστον μέχρι που θα λήξει η αυριανή διαδικασία. Και από κει και πέρα θα δούμε.

Είναι ανοικτή πρόκληση για πραξικόπημα μετά από πρωτοσέλιδα για τα οποία έχει ήδη παρέμβει ο Εισαγγελέας για εκτελέσεις πολιτικών αντιπάλων και μετά από αυτό που έχει γίνει εδώ και δυόμιση μέρες που δόθηκα όλα τα κινητά τηλέφωνα όλων των βουλευτών και μας ενοχλούν καθημερινά «δήθεν» πατριώτες οι οποίοι είναι πατριδοκάπηλοι και έχουν στην ιστορική τους διαδρομή και στο πολιτικό βιογραφικό τους σαφέστατες ευθύνες για τους μεγαλύτερους διχασμούς, δυστυχίες και τραγωδίες του ελληνικού λαού.»

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr