Τεράστια Προσοχή: Παγίδα για την πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας. Τι να προσέξετε λίγο πριν λήξει η Προθεσμία
Www.true.gr

Τεράστια Προσοχή: Παγίδα για την πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας. Τι να προσέξετε λίγο πριν λήξει η Προθεσμία

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν φέτος εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μηχανών, σε ότι αφορά την πληρωμή για τα τέλη κυκλοφορίας του 2018.

Η ιδιαιτερότητα του 2017 έχει να κάνει με το γεγονός ότι η τελευταία εργάσιμη του έτους δεν είναι καθημερινή, καθώς 31 Δεκεμβρίου είναι Κυριακή.

Έτσι, για να αποφύγει στα σίγουρα κάποιος τυχόν …παρατράγουδα από την εκπρόθεσμη πληρωμή τους, θα πρέπει ως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου να τα έχει εξοφλήσει ή να έχει δώσει εντολή για να πληρωθούν μέσω τραπέζης πριν από τα μεσάνυχτα της 29ης Δεκεμβρίου.

Κι αυτό καθώς εντολές που θα δοθούν αργά το βράδυ της Παρασκευής ή το Σαββατοκύριακο, θα εκτελεστούν την Τρίτη, όταν θα έχει δηλαδή λήξει η διορία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών.

Η προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Στην περίπτωση που ο υπόχρεος δεν καταβάλει το ποσό που του αναλογεί (με βάση την Ταυτότητα Οφειλής από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ), θα υποχρεωθεί να πληρώσει διπλάσια χρήματα.

Στα γκισέ (τράπεζες, ΕΛΤΑ κ.λπ.) οι πληρωμές μπορούν να γίνουν έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου και απαιτούν προμήθεια έως 2 ευρώ.Το Δημόσιο προβλέπει ότι θα εισπράξει 1,1 δις ευρώ.

Έως 29 Δεκεμβρίου η κατάθεση πινακίδων

Στην περίπτωση που ιδιοκτήτες οχημάτων θέλουν να καταθέσει τις πινακίδες τους, θα πρέπει να προσέλθουν στις Εφορίες έως τις 29 Δεκεμβρίου, έχοντας μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά:

– Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου

– Πινακίδες– Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ

– Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους

– Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο

– Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση εάν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης

ΠΗΓΗ: trelokouneli.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr