Προκλητικές δηλώσεις Ερμπακάν: «Θα ανοίξουμε την Αγία Σοφία ως τζαμί»

Οι Τούρκοι δεν απειλούν μόνο τα εδαφικά συμφέροντα της Ελλάδας αλλά και την Θρησκευτική της ακεραιότητα. Αυτή τη φορά τα πυρά έπληξαν την Αγία Σοφία. Προκλητική δήλωση από τον γιο του πρώτου ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας Ερμπακάν.

Με «όπλο» την Αγία Σοφία, άλλος ένας ισλαμιστής ηγέτης προσπαθεί να αποκτήσει μία θέση στο… πολιτικό γίγνεσθαι στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το sigmalive, ο Φατίχ Ερμπακάν, ο γιος του Νετζμετίν Ερμπακάν, του πρώτου ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας και συνέταιρος του Ετζεβίτ κατά την εισβολή στην Κύπρο, ανέλαβε πρόσφατα τα ηνία του κόμματος Ευημερίας του πατέρα του.

Στην προσπάθειά του να το ανασυστήσει, οργάνωσε συγκέντρωση με οπαδούς του στη συνοικία-προπύργιο του φανατικού ισλαμισμού της Κωνσταντινούπολης, το Εγιούπ, για να διακηρύξει ότι ένα από τα πρώτα έργα όταν θα αναλάβει την εξουσία θα είναι να ανοίξει την Αγία Σοφία ως τζαμί, ώστε να μπορούν να προσεύχονται εκεί πλέον όλοι οι μουσουλμάνοι.

Η υπόσχεσή του καταχειροκροτήθηκε από τους συγκεντρωμένους οπαδούς του, που στο πρόσωπό του προσπαθούν να δουν το… όνειρο της ανασύστασης της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

pentapostagma