Προκαλεί η Τουρκία: Θέμα άμεσης εκλογής Μουφτή στη Θράκη έθεσε ο Ερντογάν στον Τσίπρα
Www.true.gr

Προκαλεί η Τουρκία: Θέμα άμεσης εκλογής Μουφτή στη Θράκη έθεσε ο Ερντογάν στον Τσίπρα

Στο στόχαστρο της Αγκυρας έχει μπει για τα καλά η περιοχή της Θράκης κάτι που έχει σημάνει συναγερμό στην ελληνική κυβέρνηση. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλη την προσπάθεια ελέγχου της ευαίσθητης αυτής περιοχής, παίζει ο μουφτής και το αίτημα του Ταγίπ Ερντογάν για αλλαγή στον τρόπο εκλογής του.

Όπως αποκαλύπτουν τα «Νέα Σαββατοκύριακο» στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έθετε και πάλι θέμα για την εκλογή των μουφτήδων στη Δυτική Θράκη.

Τις πληροφορίες αυτές αποκάλυψε ο ίδιος ο Ερντογάν αφού μετά την επιστροφή του στην Τουρκία ανέφερε ότι συζήτησε με τον έλληνα Πρωθυπουργό και γι’ αυτό το θέμα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν θέλει ο Θεός, θα γίνει το θέμα του εκλεγμένου μουφτή. Ο Αλέξης Τσίπρας μάς λέει ότι θα περάσουμε σε νέο σύστημα, θα καταργήσουμε τον διορισμό του μουφτή. Ας πούμε πως στο θέμα αυτό άναψε πράσινο φως, όμως δεν μπορούμε να πούμε πως τελείωσε η δουλειά».

Η Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώνει τη σχετική συζήτηση. Ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι το συγκεκριμένο θέμα μπήκε την ίδια ώρα που και η ελληνική πλευρά έθετε ζητήματα – όπως της Χάλκης.

To βρόμικο παιχνίδι της Αγκυρας έχει μπει εδώ και αρκετό καιρό σε εφαρμογή με μια προσπάθεια να απαξιωθούν πλήρως οι μουφτείες Κομοτηνής και Ξάνθης ώστε να έρθει η αλλαγή του τρόπου εκλογής ώστε να κάνει κινήσεις ελέγχου η Τουρκία.Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά στην περιοχή Οι δύο μουφτήδες Μέτσο Τζεμαλή και Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου περιθωριοποιούνται συνεχώς, βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, δεν πληρώνουν τους υπαλλήλους, ενώ αντίθετα ενισχύονται οι δύο ψευδομουφτείες Κομοτηνής και Ξάνθης.

Εκδήλωση παρουσία βουλευτών

Ο ψευδομουφτής στην προκλητική ομιλία τουΣε όλο αυτό το ύπουλο σχέδιο, μόνο τυχαίο δεν είναι το πρόσφατο εθνικιστικό και ανθελληνικό παραλήρημα του ψευτομουφτή, μπροστά μάλιστα σε μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν αντέδρασαν.

Στην εκδήλωση που έγινε στο προξενείο Κομοτηνής οι βουλευτές Μ. Μουσταφά και Αχμέτ Ιλχάν άκουγαν τον ψευδομούφτη Κομοτηνής και πρόεδρο της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δυτικής Θράκης» Ιμπραήμ Σερίφ, να λέει ότι στη «νίκη της Λωζάννης ηττήθηκαν αυτοί που ήθελαν να κομματιάσουν την Ανατολία», αποδίδοντας μάλιστα την απόπειρα πραξικοπήματος σε εκείνους που «θέλουν να πάρουν εκδίκηση για το σκίσιμο των Σεβρών και τα κέρδη της Λωζάννης».
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την αποκάλυψη των «Νέων» υπάρχει μια άλλη πρωτοβουλία που εκδηλώνεται στη Θράκη από τον πρόεδρο της αυτοαποκαλούμενης «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης».

Πρόκειται για το έγγραφο – κάλεσμα του Χαλίτ Χαμπίπογλου ο οποίος αφού πλέκει το εγκώμιο στον εκλιπόντα εθνικιστή Αχμέτ Σαδίκ, εξαπολύει επίθεση στην ελληνική πολιτεία αναφέροντας: «Η χώρα μας, η Ελλάδα, δεν έχει σωφροσύνη και καλή θέληση απέναντι στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Η χώρα μας, η οποία χαρακτηρίζει τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης ως απειλητικό στοιχείο, αγωνίζεται να εφαρμόσει μια πολιτική που είναι πάντα αναληθής και παραπλανητική».

iellada

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr