Πρόεδρος Ρομά Θεσσαλίας: “Ο κoρoνoιoς δεν κοιτάει χρώμα, είμαστε άνθρωποι κι εμείς, Έλληνες είμαστε”
Www.true.gr

Πρόεδρος Ρομά Θεσσαλίας: “Ο κoρoνoιoς δεν κοιτάει χρώμα, είμαστε άνθρωποι κι εμείς, Έλληνες είμαστε”

Ο Πρόεδρος των Ρομά Θεσσαλίας μίλησε για τα κρούσματα και την τήρηση της καραντίνας, αλλά και το οικονομικό πλήγμα από την απαγόρευση του υπαίθριου εμπορίου.

Στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 μίλησε ο πρόεδρος των Ρομά Θεσσαλίας, Νίκος Παϊτέρης, όπου σχολίασε την κατάσταση και την τήρηση της καραντίνας από τους Ρομά, αλλά και το οικονομικό πλήγμα από την απαγόρευση του υπαίθριου εμπορίου.

Μεταξύ άλλων σχολίασε: “Η κατάσταση είναι ομαλή αυτή τη στιγμή. Τις υπόλοιπες μέρες δεν ήταν. Υπάρχουν αρκετά νέα άτομα που δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κορονοϊός. Είναι μια ομάδα που ξεσηκώθηκε γιατί τους έχουμε εγκλωβισμένους.Είναι μαθημένοι να είναι ελεύθεροι μια ζωή. Ο ένας παραπληροφορεί τον άλλο. Οι περισσότεροι όμως δείχνουν κατανόηση και σεβασμό, αλλά υπάρχουν και οι ανεγκέφαλοι.

Ο κορονοϊός δεν κοιτάει χρώμα, πόρτα, τίποτα. Αγριεύουν πολλοί επειδή είμαστε Ρομά. Όχι. Άνθρωποι είμαστε κι εμείς, Έλληνες είμαστε, αδέρφια είμαστε. Τώρα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Να μπορέσουμε να μιλήσουμε σε αυτή την κοινωνία να το καταλάβει και να εγκλωβιστούν μαζί με τα παιδιά τους για καλό δικό τους. Να μπορέσουμε να σώσουμε τους πατεράδες μας”.Στην αρχική έλλειψη ενημέρωσης απέδωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο προέδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Θεσσαλίας Νίκος Παϊτέρης τις αντιδράσεις κατά της καραντίνας στον οικισμό Κουτσόχερο.

“Κι αυτοί άνθρωποι είναι… Από τη μια στιγμή στην άλλη (η καραντίνα) κάπου κι αυτοί θα επαναστατήσουν είπαν ‘τι έγινε τώρα’ από το πουθενά” σημείωσε ο κ. Παϊτέρης.Για όσους αντέδρασαν κατά της καραντίνας φωνάζοντας στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον Σωτήρη Τσιόδρα δήλωσε ότι “σε όλο τον πλανήτη υπάρχουν ανεγκέφαλοι που δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κορωνοϊός, αυτοί μαζί με άλλα 10 με 15 άτομα ξεσηκώσανε και τους υπόλοιπους και γι΄ αυτό πήγανε προς στην αστυνομία και προς τον υπουργό (σ.σ Χαρδαλιάς)”.

Ο κ. Παϊτέρης πρόσθεσε όμως ότι “οι περισσότεροι τον χειροκρότησαν, και η πλειονότητα βεβαίως θα ακούσει τα μέτρα”.

“Τώρα με τα κρούσματα με την ενημέρωση από την πολιτεία αρχίζουν να καταλαβαίνουν” πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr