Πριν το γενικό lockdown: Τα 5 νέα μέτρα που ανακοινώνονται στις 3 Γενάρη

Όλοι έχουν καταλάβει πλέον ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για την αποφυγή ενός γενικού lockdown που θα είναι καταστροφικό για την ελληνική οικονομία.

Αν όμως θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι το συγκεκριμένο σενάριο δεν συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες. Όσα συμβαίνουν στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα και σε εκείνες με ποσοστά εμβολιασμού που αγγίζουν το 90% (Ολλανδία) δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι το τσουνάμι της Όμικρον δεν αντιμετωπίζεται παρά μόνο με lockdown.

Γι’ αυτό το Plan B’ δεν είναι να μην μπούμε σε καραντίνα (αυτό είναι πλέον πρακτικά αδύνατο) αλλά να κερδίσουμε χρόνο και να μπούμε όσο το δυνατόν πιο αργά και για μικρό χρονικό διάστημα.

Για το λόγο αυτό αμέσως μετά τις γιορτές όταν και ο αριθμός των κρουσμάτων θα είναι πλέον πενταψήφιος θα ανακοινωθεί μια νέα δέσμη μέτρων προκειμένου να αναχαιτιστεί όσο γίνεται ο ιός. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του instanews.gr τα πέντε νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν στις 3 Γενάρη θα είναι τα εξής:

1. Κλείσιμο στα κέντρα διασκέδασης και στην εστίαση πιο νωρίς

2. Λιγότερες θέσεις σε θέατρα γήπεδα και κινηματογράφους

3. Παράταση των σχολικών διακοπών για τουλάχιστον μια εβδομάδα

4. Τηλεργασία σε ποσοστό άνω του 50%

5. Διεύρυνση υποχρεωτικού εμβολιασμού

πηγη: instanews.gr