Πώς η ομάδα «Θησέας» των δικυκλιστών της Πυροσβεστικής που καταργήθηκε το 2017 θα είχε βοηθήσει τους κατοίκους στο Μάτι
Www.true.gr

Πώς η ομάδα «Θησέας» των δικυκλιστών της Πυροσβεστικής που καταργήθηκε το 2017 θα είχε βοηθήσει τους κατοίκους στο Μάτι

Οι κάτοικοι έμειναν αβοήθητοι στο Μάτι της Αττικής ενώ η πυρκαγιά έκαιγε τα πάντα στο πέρασμά της με αποτέλεσμα να χαθούν άδικα 84 άνθρωποι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επικράτησε χάος, καθώς οι κάτοικοι δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως για τη φωτιά που έκαιγε με μανία την περιοχή. Στη διαδικασία εκκένωσης θα είχε βοηθήσει σίγουρα η ομάδα «Θησέας» που είχε δημιουργηθεί το 2010. Τότε ονομαζόταν «Ήφαιστος» και είχε στελεχωθεί με 750 εποχικούς πυροσβέστες, 100 μοτοσυκλέτες 250 κυβικών.

Αποστολή τους ήταν ο έλεγχος 135 τομέων εκ των οποίων οι 60 ήταν σε Αττική και οι 75 στην περιφέρεια. Οι μοτοσικλετιστές της Π.Υ. θα περιπολούσαν στην Αττική από 11 π.μ. έως 9 μ.μ. σε Υμηττό, Πεντέλη, Πάρνηθα.
Μπορούσαν να κινηθούν γρήγορα σε δύσβατες περιοχές εκτός δρόμου και να εντοπίζουν τις εστίες φωτιάς και να κατευθύνουν τις υδροφόρες. Χαρακτηριστικά, το 2013 σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής το προσωπικό της ομάδας «Θησέας» στην Αττική έχει πρώτο εντοπίσει 20 νέες πυρκαγιές και έχει ειδοποιήσει άμεσα το 199Το 2013 η ομάδα επαναδραστηριοποιήθηκε με την ονομασία «Θησέας» όμως το 2017 αδρανοποιήθηκε και τελικά καταργήθηκε.

Σημειώνεται ότι τις 110 μηχανές στη συγκεκριμένη ομάδα της είχε δωρίσει στην Πυροσβεστική το 2010 η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

thecaller

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr