Πώς να καθαρίζετε την οθόνη και το πληκτρολόγιο του laptop σας, ώστε να μην φθαρούν
Www.true.gr

Πώς να καθαρίζετε την οθόνη και το πληκτρολόγιο του laptop σας, ώστε να μην φθαρούν

Το laptop μαζεύει σκόνη και σκουπίδια και κατά διαστήματα χρειάζεται καθαρισμό για να μην φθαρεί.
Πληκτρολόγιο

Το πληκτρολόγιο είναι από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να καθαρίσετε. Συγκεντρώνει πολλά μικρόβια γιατί έρχεται συνεχώς σε επαφή με τα χέρια. Παράλληλα, εσοχές του μαζεύουν πολύ εύκολα σκουπιδάκια και σκόνη.
Η διαδικασία καθαρισμού είναι απλή. Αρχικά, σιγουρευτείτε ότι είναι κλειστό το λάπτοπ. Σε περίπτωση που απλώς έχει λίγο σκόνη, χρησιμοποιήστε ένα σπρέι με συμπιεσμένο αέρα.

Μπορείτε επίσης, να τον αναποδογυρίσετε λίγο και να το τινάξετε.

Στη συνέχεια πάρτε ένα βαμβακερό πανί και τοποθετήστε ένα ειδικό καθαριστικό για πληκτρολόγιο. Καθαρίστε ένα προς ένα τα πλήκτρα και τα κενά που υπάρχουν ανάμεσά τους.Τα σημεία που δεν καθαρίζουν με το πανί, μπορείτε να τα καθαρίσετε με μπατονέτες.

Αν όμως, δεν το έχετε καθαρίσει για πολύ καιρό, το πιο πιθανό είναι να έχει μαζέψει πολλά σκουπίδια και θα χρειαστείτε να ακολουθήσετε μια πιο χρονοβόρα διαδικασία.

Πρέπει να αφαιρέσετε το κάθε κουμπί ξεχωριστά.

Τα πλήκτρα του λάπτοπ είναι κουμπωτά. Τα μικρά κουμπώνουν σε έναν πλαστικό χιαστί μηχανισμό, ενώ τα μεγάλα σε ένα μεταλλικό εξάρτημα που έχει σχήμα Π.
Για να τα αφαιρέσετε, πρέπει να πιέσετε την μια πλευρά του κουμπιού με τον αντίχειρα και να τραβήξετε την άλλη πλευρά με τον δείκτη χωρίς πολύ δύναμη.
Μην το τραβήξετε απλώς προς τα πάνω γιατί θα σπάσει ο μηχανισμός και δεν θα ξαναμπαίνει το κουμπί στη θέση του.Πριν να τα βγάλετε όλα, σημειώστε κάπου που είναι η θέση του κάθε πλήκτρου για να μην κάνετε λάθος όταν τα επανατοποθετήσετε.

Το laptop μαζεύει σκόνη και σκουπίδια και κατά διαστήματα χρειάζεται καθαρισμό για να μην φθαρεί.

Αφού τα αφαιρέσετε, μπορείτε να τα καθαρίσετε με ειδικά καθαριστικά για πληκτρολόγιο ή απλώς με νερό και κάποιο καθαριστικό του σπιτιού. Τα κουμπιά είναι πλαστικά και έτσι δεν θα πάθουν κάτι. Μην χρησιμοποιήσετε πολύ ισχυρά καθαριστικά γιατί μπορεί να διαγραφούν τα γράμματα. Αφήστε τα να μουλιάσουν για λίγο και μετά στεγνώστε τα καλά για να μην περάσει η υγρασία στο πληκτρολόγιο.

Πριν να βάλετε στη θέση τους τα πλήκτρα, αφαιρέστε τη βρωμιά που έχει συσσωρευτεί στο πληκτρολόγιο με σπρέι συμπιεσμένου αέρα. Αν δεν έχετε σπρέι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σκουπάκι, σε χαμηλή ένταση.Όταν ολοκληρώσετε το καθάρισμα, κουμπώστε πάλι τα πλήκτρα. Τα μικρά πλήκτρα, απλώς τα τοποθετείται πάνω στη θέση τους και τα πιέζετε προς τα κάτω μέχρι να ακούσετε το κλικ. Προσέξτε το χιαστί εξάρτημα να μην είναι σηκωμένο γιατί αν πιεστεί μπορεί να σπάσει.

Τα μεγάλα πλήκτρα πρέπει πρώτα να τα περάσετε πάνω από το μεταλλικό εξάρτημα και μετά να τα πιέσετε για να κουμπώσουν.
Την ίδια διαδικασία μπορείτε να ακολουθήσετε και για το πληκτρολόγιο των σταθερών υπολογιστών, μόνο που για να αφαιρέσετε τα πλήκτρα θα χρειαστείτε να τα σπρώξετε με ένα κατσαβίδι ή ένα παρόμοιο εργαλείο.

Οθόνη

Ο καθαρισμός της οθόνης είναι πιο απλός. Σιγουρευτείτε ότι το λάπτοπ είναι κλειστό. Πάρτε ένα καθαριστικό πανάκι που να είναι λείο και απαλό χωρίς χνούδια και ραφές. Σκουπίστε με κυκλικές κινήσεις την οθόνη, χρησιμοποιώντας το στεγνό πανάκι για να φύγει η περισσότερη σκόνη.

Στη συνέχεια, βρέξτε το πανάκι με ειδικό υγρό καθαρισμού και περάστε με κυκλικές κινήσεις όλη την οθόνη. Προσέξτε το υγρό δεν πρέπει να το ρίξετε απευθείας στην οθόνη αλλά στο πανάκι.

ΠΗΓΗ: valueforlife.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr