Πως να Φτιάξετε Αλκαλικό Νερό. Η Κατανάλωσή του Δεν σχετίζεται με τον καρκίνο και άλλα προβλήματα υγείας
Www.true.gr

Πως να Φτιάξετε Αλκαλικό Νερό. Η Κατανάλωσή του Δεν σχετίζεται με τον καρκίνο και άλλα προβλήματα υγείας

Πρόσφατα αναδημοσιεύτηκε στην σελίδα μας άρθρο που αναφερόταν στο ότι το Αλκαλικό νερό μπορεί να κάνει μέχρι και πρόληψη του Καρκίνου. Το συγκεκριμένο άρθρο αποδείχτηκε ότι βασίστηκε σε λανθασμένα στοιχεία.

Τι ανέφερε το άρθρο:
Γνωρίζουμε εδώ και έναν αιώνα πως η τροφή μπορεί να καθορίσει τα συνολικά επίπεδα του pH στον οργανισμό. Το 1931, ο Δρ Otto Warburg, κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής για την ανακάλυψη του ότι το 90-95% όλων των καρκίνων προκαλούνται από το όξινο περιβάλλον και ότι ο καρκίνος δεν μπορεί να αναπτυχθεί ή να επιβιώσει σε αλκαλικό περιβάλλον (το σώμα σας), όταν το pH είναι περίπου 7,36.

Ποια η πραγματικότητα:
Ο Dr. Otto Warburg, ναι μεν έλαβε Βραβείο Νόμπελ το 1931, αλλά το κέρδισε για την ανακάλυψη της δομής και του μηχανισμού δράσης των αναπνευστικών ενζύμων (κυτοχρωμάτων). Διαπίστωσε ότι το συστατικό του αναπνευστικού ενζύμου στο οποίο οφείλεται η μεταφορά οξυγόνου κατά την τελική οξείδωση είναι ο σίδηρος. Η μελέτη της κυτταρικής αναπνοής έδωσε την πρώτη εξήγηση για τον χημικό μηχανισμό της δράσης των ενζύμων. Σε καμία περίπτωση δηλαδή, δεν αφορούσε κάποια ανακάλυψή του, ότι η αιτία του 95% όλων των καρκίνων είναι το όξινο περιβάλλον.


Τι ανέφερε το άρθρο:
Η διατροφή μας είναι πολύ όξινη:

Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους της χρόνιας οξέωσης είναι η δίαιτα του 21ου αιώνα, που αποτελείται από ζάχαρη, καφεΐνη, επεξεργασμένα τρόφιμα και αλκοόλ. Επιπροσθέτως, τα φυτοφάρμακα και οι αυξητικές ορμόνες, που χρησιμοποιούνται στη γεωργία, είναι επίσης πολύ όξινα στο σώμα μας.
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση είναι να καθαρίσουμε το σώμα σας με αλκαλικό νερό. Δεδομένου ότι το σώμα μας αποτελείται από περίπου 70% νερό, όταν πίνουμε αλκαλικό νερό, το βοηθάμε να δημιουργήσει ομοιόσταση.


Ποια η πραγματικότητα:
Το αλκαλικό νερό, είναι ένα ακόμη κλασικό παράδειγμα εφεύρεσης ενός φανταστικού (ανύπαρκτου) προβλήματος (οξείδωση οργανισμού) και παροχής «λύσης» μέσω του αλκαλικού νερού. Το νερό της βρύσης έχει ουδέτερο PH που ισούται με 7. Το ανθρώπινο σώμα έχει την ιδιότητα να ρυθμίζει τα επίπεδα οξύτητας από μόνο του και το κάνει πολύ αποτελεσματικά. Εάν για κάποιο λόγο η ισορροπία αυτή διαταραχθεί, θα πρέπει να διερευνηθούν τα αίτια της και όχι να σπεύσουμε να καταναλώσουμε «αλκαλικό νερό».
Το PH του ανθρώπινου σώματος, ρυθμίζεται από μηχανισμούς που πετυχαίνουν τη λεγόμενη οξεοβασική ισορροπία (ή ομοιόσταση) και δε μπορεί να επηρεαστεί από αλκαλικές δίαιτες και νερό.

Με βάση όλα τα παραπάνω οι πληροφορίες που παρατίθενται στο συγκεκριμένο άρθρο που αναδημοσιεύτηκε στο ισότοπο μας κρίνονται ψευδείς και καταρρίπτονται.

Η διασταύρωση  και η ενημέρωση των πληροφοριών έγινε από τα Ellinikahoaxes

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr