Πως μοιάζουν τα κελιά σε διάφορες φυλακές του κόσμου
Www.true.gr

Πως μοιάζουν τα κελιά σε διάφορες φυλακές του κόσμου

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται στην φυλακή. Σύμφωνα με το Institute for Criminal Policy Research, πάνω από 10,35 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται μέσα στην φυλακή σε όλον τον κόσμο.

Σε σύγκριση με το 2000 ο συνολικό αριθμός των γυναικών που βρίσκονται στην φυλακή έχει αυξηθεί κατά 50%, ενώ ο αντρικός κατά 18%.

Ωστόσο, τα ποσοστά του πληθυσμού των φυλακών ποικίλλουν σημαντικά σε όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ υπάρχουν 698 κρατούμενοι για 10.000 πολίτες, ενώ η Δανία έχει 61.

Βέβαια, υπάρχουν και άλλες διαφορές. Για παράδειγμα, σε κάποιες φυλακές οι κρατούμενοι μπορεί να έχουν πρόσβαση σε μουσικά όργανα ή βιντεοπαιχνίδια, ενώ σε άλλες να τσακώνονται για το χαρτί υγείας.

Δείτε παρακάτω πως διάφορες φυλακές σε όλο τον κόσμο φέρονται στους κρατούμενούς τους.

1.Φυλακή Αράνχουεζ, Ισπανία


Αυτή η φυλακή επιτρέπει σε γονείς και παιδιά να μένουν μαζί με τα φυλακισμένα μέλη της οικογένειάς τους.

2. Φυλακή Λουζίρα, Ουγκάντα


Σε αυτή την φυλακή οι κρατούμενοι έχουν την ευθύνη για την διατήρηση της αρμονίας και της λειτουργικότητας του χώρου που ζουν.

3. Γυναικεία φυλακή Σαν Ντιέγκο, ΚολομβίαΣε αυτή την φυλακή οι γυναίκες παίρνουν μια γεύση ελευθερίας κάθε βράδυ, καθώς μεταμορφώνονται σε σεφ και σερβιτόρες για το εστιατόριο «Interno.»

4. Φυλακή Μπαστόι, Νορβηγία


Αυτή η φυλακή βρίσκεται στο νησί Μπαστόι και είναι οργανωμένη σαν μια μικρή κοινότητα.

5. Φυλακή Norgerhaven, Ολλανδία


Οι κρατούμενοι σε αυτή την φυλακή έχουν κρεβάτι, έπιπλα, ψυγείο και τηλεόραση στο κελί τους.

6. Φυλακή Χάλντεν, Νορβηγία


Αυτή η φυλακή είναι υψίστης ασφαλείας και έχει κρατούμενους από όλο τον κόσμο. Έχει δραστηριότητες όπως αθλήματα και μουσική και οι φύλακες είναι άοπλοι.

7. Φυλακή μαύρο δελφίνι, Ρωσία


Αυτή η φυλακή βρίσκεται στα σύνορα με το Καζακστάν και έχει πολύ μικρά κελιά. Έχει εγκληματίες από όλο τον κόσμο. Αν συνδυαστούν τα εγκλήματα όλων των φυλακισμένων, έχουν σκοτώσει πάνω από 3.500 ανθρώπους. Το National Geographic έκανε ένα ντοκιμαντέρ σε αυτή την φυλακή και ανακάλυψε πως ο μοναδικός τρόπος για να δραπετεύσει κάποιος είναι να πεθάνει.


8. Φυλακή Πενάλ Ντε Θιουδάδ Μπάριος, Ελ Σαλβαδόρ


Τα κελιά σε αυτή την φυλακή έχουν 2,5 μέτρα μήκος και 3 μέτρα ύψος και είναι γεμάτα με πάνω από 30 φυλακισμένους. Οι κρατούμενοι κοιμούνται κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον.

9. Φυλακή Ονομίχι, Ιαπωνία


Σε αυτή την φυλακή όλοι οι κρατούμενοι είναι ηλικιωμένοι και περνούν τον χρόνο πλέκοντας.

10. Φυλακή HMP, Σκωτία


Αυτή είναι μια φυλακή μάθησης που σκοπό έχει την αποκατάσταση των φυλακισμένων.

11. Φυλακή Μαούλα, Μαλάουι


Σε αυτή την φυλακή μένουν σε ένα κελί 60 ατόμων 200 κρατούμενοι. Επίσης, οι κρατούμενοι τρώνε μια φορά την ημέρα εξαιτίας του μικρού προϋπολογισμού της κυβέρνησης του Μαλάουι.

12. Φυλακή Champ-Dollon, Ελβετία


Αυτή η φυλακή άνοιξε το 1977 και φιλοξενεί κρατούμενους πριν γίνει η δίκη τους.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr