Πώς η Κοινωνία σκοτώνει την Δημιουργικότητα, μέσα από μία βραβευμένη ταινία μικρού μήκους που αξίζει να δείτε

Όταν πρόκειται για την σύγχρονη κοινωνία, δεν υπάρχει αμφιβολία πως μας λένε πώς να ζήσουμε και πώς πρέπει να είναι οι ζωές μας.

Οι γονείς μας επιβάλλουν τις ιδέες και απόψεις τους για το σωστό και το λάθος και μετά παίρνει σειρά το εκπαιδευτικό σύστημα.

Σε πολλές περιπτώσεις, το εκπαιδευτικό σύστημα δεν αναπτύσσει τα χαρίσματα των παιδιών στην τέχνη, την μουσική, την ποίηση κλπ. Αντιθέτως, επικροτείται ο πιο αναλυτικός τρόπος σκέψης όπως τα μαθηματικά, η επιστήμη και η αποστήθιση.

Σίγουρα, αυτά τα ταλέντα είναι πολύ σημαντικά επίσης, αλλά δεν γίνεται να βάλουμε όλους τους ανθρώπους στο ίδιο καλούπι.


Και τι συμβαίνει με αυτά τα χαρίσματα που δεν αναπτύσσονται στο σχολείο; Η κοινωνία μας θέλει να πιστεύουμε πως δεν χωράνε στις ζωές μας και πως δεν μπορούμε να ζούμε από αυτά.

Οι Daniel Martinez Lara και Rafa Cano Mendez από την Ισπανία έφτιαξαν μία ταινία μικρού μήκους για να αποτυπώσουν ακριβώς αυτό το πρόβλημα. Μέσα σε 7 λεπτά μας δείχνουν τι συμβαίνει όταν επιτρέπουμε στο σύστημα να πνίξει τις δημιουργικές ικανότητες και τα ταλέντα μας.

Η ταινία αγγίζει και τη σημασία που παίζει σε αυτό ο γονιός. Φυσικά, όλοι θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους, αλλά δεν θα πρέπει να υποκύπτουν από την πίεση που ασκεί η κοινωνία.


Μερικές φορές το κλειδί είναι να αφήνεσαι και να δείχνεις εμπιστοσύνη στα παιδιά σου:

Πηγή