Πως και με Πόσα Χρήματα, Ζει μια Μέση Οικογένεια, σε Διάφορες Περιοχές του Κόσμου
Www.true.gr

Πως και με Πόσα Χρήματα, Ζει μια Μέση Οικογένεια, σε Διάφορες Περιοχές του Κόσμου

Το Dollar Street είναι ένα μοναδικό project που εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι από όλο τον κόσμο ζουν την καθημερινότητά τους. Περίπου 30.000 φωτογραφίες από 264 οικογένειες από 50 διαφορετικές χώρες έχουν ληφθεί κατά τη διάρκεια αυτού του project. Μερικοί άνθρωποι καταφέρνουν να επιβιώσουν με μόλις 27 δολάρια το μήνα, ενώ άλλοι κερδίζουν περισσότερα από 10.000 δολάρια. Αυτή η αντίθεση μας κάνει να σκεφτόμαστε τη ζωή από μια ποικιλία από μοναδικές προοπτικές και επίσης μας βοηθά να βλέπουμε τα συνηθισμένα πράγματα διαφορετικά.

Σας παρουσιάζουμε 7 οικογένειες από το project Dollar Street.

Η οικογένεια Butoyi, Μπουρούντι (μηνιαίο εισόδημα $ 27)

Η Imelda είναι 41χρονη μητέρα και αγρότης. Δεν υπάρχει νερό ή ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι της των 2 δωματίων. Η Imelda δαπανά το 80% του εισοδήματός της για φαγητό και η ίδια και η οικογένειά της ονειρεύονται να έχουν ένα καλύτερο σπίτι.

Αυτό είναι το σπίτι όπου ζουν τώρα.

Έτσι είναι ένα τυπικό γεύμα.

Κρεβατοκάμαρα

Η διαδρομή προς την πηγή νερού τους διαρκεί 40 λεπτά.

Τα παιδιά ονομάζουν αυτά τα βιβλία το αγαπημένο τους παιχνίδι.

Η οικογένεια Gacotera, Φιλιππίνες (μηνιαίο εισόδημα 194 δολάρια)

40-year-old Leo is a farmer and a lumberjack. He has been living in their house since his birth. Leo’s wife, 36-year-old Maria, doesn’t work. They are raising 3 sons. 50% of their income is spent on food. Currently Leo and Maria are collecting money for building a new roof and they dream about having a big, new house.

Ο 40χρονος Leo είναι αγρότης και ξυλουργός. Ζει στο σπίτι τους από τη γέννησή του. Η σύζυγος του, η 36χρονη Maria, δεν εργάζεται. Μεγαλώνουν 3 γιους. Το 50% του εισοδήματός τους δαπανάται για τρόφιμα. Επί του παρόντος, ο Leo και η Maria μαζεύουν χρήματα για την οικοδόμηση μιας νέας στέγης και ονειρεύονται να έχουν ένα μεγάλο και καινούργιο σπίτι.

Το σπίτι τους

Σαλόνι

Κουζίνα

Αγαπημένο αντικείμενο

Έτσι μοιάζει το σπίτι των ονείρων της οικογένειας Gacotera.

Η οικογένεια Kiriny, Ρωσία (μηνιαίο εισόδημα $ 578)

Ο 60χρονος συνταξιούχος Vasiliy και η 57χρονη κοινωνική δάσκαλα, Olga ζουν μαζί με την 17χρονη κόρη τους Varvara, που είναι φοιτήτρια. Το διαμέρισμά τους διαθέτει 2 υπνοδωμάτια. Ξοδεύουν το 70% των εσόδων τους στα τρόφιμα και σχεδιάζουν να αγοράσουν μια τηλεόραση LCD. Ονειρεύονται να ζήσουν σε ένα νέο διαμέρισμα.


Αυτό είναι το σπίτι όπου ζει η οικογένεια Kiriny.

Κρεβατοκάμαρα

Χώρος μελέτης

Κουζίνα

Το αγαπημένο τους κατοικίδιο

Η οικογένεια Hilgenstieler, η Βραζιλία (μηνιαίο εισόδημα $ 956)

Ο 28χρονος Vitor είναι μηχανικός και η 37χρονη Schelina εργάζεται στις πωλήσεις. Το ζευγάρι έχει μια 4χρονη κόρη που ονομάζεται Helena. Η οικογένεια ζει σε ένα σπίτι με 3 υπνοδωμάτια και ξοδεύει το 40% του εισοδήματός τους για φαγητό. Ονειρεύονται να είναι σε θέση να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο.

Αυτό είναι το σπίτι τους

Σαλόνι

Κουζίνα

Κρεβατοκάμαρα

Τα αγαπημένα παιχνίδια της Helena

Η οικογένεια Moulefera, Γαλλία (μηνιαίο εισόδημα 2.895 δολαρίων)

Ο Simo, ένας 42χρονος τεχνικός και η Caroline, μία 39χρονη αρχιτέκτονας, μεγαλώνουν 2 παιδιά. Η οικογένεια ζει σε μια κατοικία με 4 υπνοδωμάτια. Ο Simo και η Caroline πληρώνουν μηνιαίο δάνειο ύψους $ 600, ξοδεύουν περίπου το 30% του εισοδήματός τους για τα τρόφιμα, μπορούν να αντέξουν οικονομικά διακοπές (τους άρεσε μέχρι τώρα το Μαρόκο) και δεν εξοικονομούν χρήματα.

Αυτό είναι το σπίτι τους

Σαλόνι

Κουζίνα


Παιδικό δωμάτιο

Γάτα

Η οικογένεια Västibacken, Σουηδία (μηνιαίο εισόδημα $ 4.883)

Ο 35χρονος Jonas και η 38χρονη σύζυγός του Tove είναι διευθυντές. Το ζευγάρι μεγαλώνει 2 γιους και ζει σε μια ιδιωτική κατοικία με 4 υπνοδωμάτια και ξοδεύει το 30% του εισοδήματός τους για φαγητό. Στον Jonas και την Tove αρέσει να ταξιδεύουν και εξοικονομούν χρήματα για ένα νέο αυτοκίνητο. Θεωρούν το οικογενειακό τους φωτογραφικό άλμπουμ το πιο πολύτιμο πράγμα που διαθέτουν στο σπίτι.

Αυτό είναι το σπίτι τους

Κρεβατοκάμαρα

Κουζίνα

Παιδικό δωμάτιο

Βιβλιοθήκη

Η οικογένεια Bi, Κίνα (μηνιαίο εισόδημα $ 10.098)

Όλα τα ενήλικα μέλη της οικογένειας (η 57χρονη Bi Hua, η σύζυγός του Yue Hen και η ανιψιά του Meng μαζί με τον σύζυγό της) δουλεύουν μαζί στην οικογενειακή τους επιχείρηση. Ζουν σε ένα διαμέρισμα με 3 υπνοδωμάτια και ξοδεύουν το 30% του εισοδήματός τους για φαγητό.

Αυτό είναι το διαμέρισμά τους.

Σαλόνι

Γεύμα

Ένα από τα δωμάτια

Το πιο πολύτιμο αντικείμενο είναι αυτή η κιθάρα

Φυσικά, η ευτυχία δεν είναι μόνο χρήματα. Υπάρχουν πολλά πιο σημαντικά πράγματα όπως η αγάπη, η αμοιβαία κατανόηση, ο σεβασμός και η φιλία. Αλλά κανείς δεν θα διαφωνούσε ότι είναι δύσκολο να ζήσεις μια πλήρη ζωή όταν βασικές ανάγκες όπως το νερό, το φαγητό και το καταφύγιο δεν ικανοποιούνται πλήρως.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr