Πολύ χιόνι στα Τρίκαλα – Μαγευτικό λευκό τοπίο στα ορεινά

Το χιόνι έχει μεταμορφώσει τις ορεινές περιοχές του Νομού Τρικάλων που βρίσκονται πάνω από τα 800 μέτρα.

Από το πρωί η χιονόπτωση συνεχίζεται και στο χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου και τα Περτουλιώτικα λιβάδια το χιόνι έχει υπερβεί τα 30 εκατοστά.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας εργάζονται διαρκώς επί 24ώρου βάσεως προκειμένου να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής.

Πολυάριθμοι επισκέπτες με τις οικογένειες τους επισκέπτονται από χθες το Περτούλι για να απολαύσουν το χιόνι και το μαγευτικό τοπίο που έχει δημιουργηθεί και σήμερα Κυριακή αναμένονται ακόμα περισσότεροι.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται από την έξοδο της Ελάτης προς Βλάχα, χιονοδρομικό κέντρο, Περτουλιώτικα λιβάδια, Περτούλι, μέχρι και το Περτούλι. Προς Νεραϊδοχώρι ο δρόμος είναι πιο καθαρός με λιγότερο χιόνι.

Επί ποδός και ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης ο οποίος συντονίζει το έργο του αποχιονισμού, ενώ άντρες του Α.Τ. Πύλης βρίσκονται διαρκώς στους δρόμους έτσι ώστε να διευκολύνουν την διέλευση των αυτοκινήτων.

Στα πεδινά συνεχίζονται επίσης οι έντονες βροχοπτώσεις και η θερμοκρασία είναι σταθερά στους 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά που χιονίζει από τους -2 έως τους +2.

Οι ίδιες καιρικές συνθήκες αναμένονται και σήμερα, ενώ από αργά το βράδυ και αύριο τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν να υποχωρούν.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ: www.diaforetiko.gr